В четвер очікуємо на розгляд парламентом пакету важливих законів по будівельній галузі, — Зубко

20.03 13:35    
Розвиток будівельної галузі – це завжди синергія зусиль держави та бізнесу. Тому, сьогодні потрібно говорити про два важливих напрямки — що держава робить для розвитку будівельної галузі та чого держава очікує від будівельної галузі, щоб рухатися вперед. Про це на відкритті міжнародної будівельної виставки InterBuildExpo-2018 наголосив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

За його словами, минулий рік був досить активний з точку прийняття законодавчих ініціатив – законів стосовно усунення перешкод розвитку бізнесу, унеможливлення корупційних ризиків, дерегуляції будівельної галузі, що дозволило Україні піднятися в рейтингу «Doing Business», за індикатором «Отримання дозволу на будівництво» із 140 позиції на 35-ту.

З прийняттям важливих законів: №1817 і ЗУ №2020 вдалося спростити дозвільні процедури, скасувати категорії складності об’єктів будівництва й перейти до класу наслідків (СС1, СС2, СС3), перевести на дозвільну форму – повідомлення будівництво об’єктів з незначними наслідками, запровадити е-послуги для отримання сертифікатів, встановити критерії для перевірок, визначити перелік будівельних робіт, які не потребують дозволу тощо.

«Сьогодні стає велике питання по впровадженню енергоефективних заходів і модернізації житлового сектору і ця робота потребує кропіткої роботи з парламентарями аби максимально спростити маршрутну карту для будівельників, які можуть включитися в цей процес. Також в четвер ми очікуємо на розгляд парламентом пакету важливих законів, що стосуються будівельної галузі. Це питання соціального житла, будівельної «амністії» для об’єктів, збудованих без дозволу в попередні роки – їх прийняття дозволить зробити ще один крок до дерегуляції і спрощення ведення бізнесу в будівельній сфері», — наголосив Геннадій Зубко.

Віце-прем’єр підкреслив, що також продовжується робота і по перегляду застарілих ДБН. «Минулого року затвердили 13 ДБН, цього року в планах – 16. Крім того, спільно з міжнародними партнерами та експертами (BRDO та IDLO), а також громадським сектором (РПР, «Разом проти корупції») робимо прозорою та відкритою сферу перегляду відхилень від ДБН для зведення нанівець корупційної складової», — зазначив Зубко.

Віце-прем’єр подякував профільному комітету ВРУ з питань будівництва, містобудування і житлово-комунального господарства за активну співпрацю і результативність у прийнятті надважливих законів.

Нагадаємо, Мінрегіон спільно з представниками BRDO, IDLO, GIZ, архітекторами та науковцями, експертними організаціями та представниками органів місцевого самоврядування зі всієї України розпочав розробку містобудівного кадастру України, який має завершитися до 2021 року. За словами Віце-прем’єр-міністра, зі створенням Містобудівного кадастру ми досягнемо якості, публічності та оперативності прийняття управлінських рішень, покращення інвестиційного клімату, спрощення та прискорення дозвільних процедур у сфері будівництва, прозорість процесів просторового планування, проектування та будівництва.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення