Українські поліцейські та представники Ізраїлю обговорили заходи безпеки під час візиту паломників до Умані

07.09 16:13    
За наявною інформацією, очікується прибуття до України від 50 до 80 тисяч паломників. Про це йшлося 6 вересня під час зустрічі Голови Нацполіції Сергія Князєва та заступника Голови Нацполіції – керівника патрульної поліції Олександра Фацевича з Надзвичайним і Повноважним Послом Ізраїлю в Україні Джоелом Ліоном та начальником Головного управління з охорони громадського порядку Міністерства громадської безпеки та Поліції Держави Ізраїль Алоном Леваві.

Очільник Нацполіції Сергій Князєв зазначив, що українські поліцейські беруть за приклад досвід роботи поліції Ізраїлю у сфері забезпечення публічної безпеки громадян навіть за межами їхньої держави.

Водночас він розповів про результати розслідування справи щодо вибуху, який відбувся у вересні минулого року неподалік місця масового перебування паломників-хасидів у місті Умань.

«У нас, як і вашій державі, йде війна. І всі заходи безпеки ми вживаємо з урахуванням гібридної війни. У результаті проведеної роботи ми знайшли тих, хто скоїв цей злочин. Наші припущення, що саме спецслужба ворожої іноземної держави організувала цей теракт руками громадян України, підтвердилися», – повідомив глава Нацполіції.

Він додав, що правопорушники, яких встановили та затримали українські поліцейські, вчинили 11 терористичних актів. За його словами, саме ця група працювала на теренах України: затримані дали покази щодо вчинення кількох протиправних дій. Зокрема, йдеться про нанесення образливих написів на синагогах у Львові, Одесі. Також саме вони причетні до факту, коли у храмі на місці паломництва в Умані була виявлена голова свині.

«Це було у різний час і в різних регіонах держави. Але всі правопорушення ґрунтувалися виключно на розпалюванні міжетнічної та міжконфесійної ворожнечі і мали на меті показати світу, що ми начебто не здатні забезпечити безпеку людей», – підкреслив Сергій Князєв.

Також очільник поліції наголосив, що навіть в умовах гібридної війни українські поліцейські докладають максимум зусиль, аби паломники не відчули її наслідків та були у безпеці.

Посол Ізраїлю в Україні Джоел Ліон висловив подяку українським поліцейським за співпрацю та роботу із забезпечення безпеки громадян Ізраїлю.

«За інформацією, яку ми отримуємо з туристичних агенцій та авіакомпаній, очікується прибуття до України від 50 до 80 тисяч паломників. Для допомоги ізраїльським громадянам на місці буде відкрито консульство», - розповів пан Посол.

Начальник Головного управління з охорони громадського порядку Міністерства громадської безпеки та Поліції Держави Ізраїль Алон Леваві зазначив, що вже упродовж багатьох років громадяни Ізраїлю прибувають до Умані. І з 1995 року ізраїльська поліція посилає в Україну поліцейських для підтримки в охороні порядку.

«Минулорічний досвід показав нам, що українська поліція працює дуже швидко та чітко. Велике враження справив ваш професіоналізм. І співпраця між нами з кожним роком виходить на більш високий рівень», – зазначив Алон Леваві, додавши, що в цьому році до Умані прибули 20 кращих ізраїльських правоохоронців, які пройшли серйозний відбір.

Сергій Князєв підкреслив, що Нацполіція готова забезпечити безпеку такої значної прогнозованої кількості людей. Очільник Нацполіції запропонував представникам Держави Ізраїль провести спільні навчання українських та ізраїльських поліцейських для обміну досвідом в сучасних умовах. Ізраїльська сторона висловила зацікавленість у таких навчаннях.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення