Михайло Тітарчук: Розпочалася підготовка до передачі в концесію стивідорної компанії “Ольвія” та Херсонського морського торговельного порту

14.09 22:53    
14 вересня заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України Михайло Тітарчук відкрив Міжнародну конференцію щодо розвитку державно-приватного партнерства (ДПП).

У своєму виступі Михайло Тітарчук розповів про успішний досвід країн-сусідів, зокрема в ЄС, де протягом 2017 року було укладено 40 угод державно-приватного партнерства на суму близько 14 млрд євро.

“Реалізація проектів ДПП в Україні також стане дієвим механізмом залучення інвестицій в економіку”, - висловив впевненість заступник Міністра.

“Державно-приватне партнерство слід розглядати як інструмент залучення додаткових інвестицій. Як приклад, на сьогодні Україна потребує близько $25 млрд інвестицій для модернізації власної комунальної інфраструктури. Необхідно визнати, що без залучення коштів із приватного сектору віднайти такі фінансові ресурси наразі буде вкрай важко”, - підкреслив заступник Міністра.

Основна увага на конференції була приділена наступним темам: розвиток портової інфраструктури за допомогою механізму ДПП, ДПП в авіаційній галузі, управління об'єктами та ДПП у секторі охорони здоров'я, комунальні проекти ДПП, механізм ДПП у секторі автомобільних доріг та дорожніх зборів.

Михайло Тітарчук також нагадав усім учасникам конференції про ініційовані Мінекономрозвитку зміни в концесійному законодавстві: “Парламент в першому читанні ухвалив законопроект “Про концесії”, який створить єдину процедуру ведення всіх форм ДПП, прозору систему визначення концесіонера, а також додаткові гарантії для концесіонерів та кредиторів”.

“Більше того, сьогодні вже відбувається підготовка до реалізації перших трьох проектів державно-приватного партнерства за новим законодавством, а саме створення системи відеозйомки порушень правил дорожнього руху в Києві та концесія двох об’єктів: стивідорної компанії “Ольвія” та Херсонського морського торговельного порту”, - відзначив у своєму слові заступник Міністра економічного розвитку і торгівлі України.

Конференція «Інфраструктурні проекти ДПП у Східній Європі, на Кавказі та у Центральній Азії: галузевий фокус» організована проектним офісом підтримки державно-приватного партнерства при Мінінфраструктури Spilno та представництвом Європейського банку реконструкції і розвитку (ЄБРР) в Україні.

У заході взяли участь представники бізнесу та державного сектору з різних країн. В рамках заходу відбулося обговорення найновіших розробок у галузі державно-приватного партнерства, а також нових можливостей для України у сфері державно-приватного партнерства.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:07
На Рівненщині прикордонники виявили чергову вантажівку, ...
Сьогодні 10:48
На Полтавщині за матеріалами ДБР судитимуть військовосл ...
Сьогодні 10:26
Старовинні борисівську, старообрядницьку та посріблену ...
Сьогодні 10:25
СБУ затримала агента рф, який наводив російські дрони н ...
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Сьогодні 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення