На Черкащині НАТО допомагає в організації перепідготовки військовослужбовців гарнізону

02.11 20:13    
В рамках співпраці України з НАТО завершено проведення курсів з перепідготовки військовослужбовців, які заплановані або звільнені у запас (відставку) Черкаського гарнізону.

Реалізація цього важливого для регіону проекту відбувалась за підтримки Черкаського міського центру зайнятості із залученням фахівців навчального центру громадської організації «Ліга офіцерів».

На урочистому закритті курсів були присутні представники органів місцевої влади, працівники обласного військкомату та інші почесні гості, які залучались до організації перепідготовки військовослужбовців.

У своєму привітанні випускникам, менеджер програм НАТО-Україна Крістофер Штаудт підкреслив, що основна мета проекту полягає у підтримці зусиль Міністерства оборони України спрямованих на мінімізацію негативних соціально-психологічних впливів, які виникають у військовослужбовців під час звільнення в запас або у відставку.

Крім того, у своєму виступі він також зазначив, що проект відкриває нові можливості для місцевої влади з питань використання розумового потенціалу та досвіду колишніх офіцерів Збройних Сил України в економічному житті Черкаської області, що є своєрідною інвестицією у майбутній розвиток регіону.

Слід зазначити, що для реалізації цього проекту була проведена досить масштабна та кропітка підготовча робота. Передусім менеджери «Ліги офіцерів» спільно з представниками Черкаського обласного військкомату відібрали військовослужбовців для проходження ними перепідготовки та отримання допомоги в працевлаштуванні.

Важливу роль для успішного результату перепідготовки офіцерів відігравав і вибір професій. Для цього у травні 2018 року було проведено моніторинг ринку праці в регіоні проживання кандидатів на навчання. І саме результати моніторингу ринку праці дозволили спланувати напрямок підготовки – судноводіння маломірних суден.

Слухачами курсів стали військовослужбовці, які підлягають звільненню в запас в найближчий рік, а також колишні військовослужбовці, що закінчили службу у Збройних Силах України протягом останніх трьох років. Частина студентів – це офіцери, що залишили лави Збройних Сил України 10 років тому, а потім були мобілізовані й залучені до проведення Антитерористичної операції.

Нагадаємо, що НАТО з 2000 року підтримує Україну в реалізації Програми перепідготовки колишніх військовослужбовців, які прагнуть підвищити свої шанси на працевлаштування в цивільному житті. Управління НАТО з економічних питань безпеки та оборони в 1999 році започаткувало в Україні програму мовної підготовки, спрямовану на надання допомоги колишнім військовослужбовцям, або таким, котрі невдовзі будуть звільнені в запас.

З 2007 року у відповідь на потреби ринку праці та у зв’язку зі зростанням обсягу фінансування був започаткований блок економічних дисциплін, які викладаються на базі державних українських навчальних закладів та сертифікованих тренінгових інституцій досвідченими викладачами

Програма надає можливість військовослужбовцям пройти підготовку за такими напрямами як: менеджмент, маркетинг, англійська мова, економіка малих підприємств, радіоелектроніка, дизайн, інформаційні технології, охорона, навігація маломірних суден тощо. Упродовж 18 років курси проходять у 60-ти містах та селищах, розташованих по всій території України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення