Глава Нацполіції назвав основні завдання, що стоять перед поліцейськими-кінологами

09.11 14:46    
Кінологічні підрозділи працюватимуть на перекриття незаконних каналів надходження зброї і наркотиків до України, а також на притягнення осіб, підозрюваних у вчиненні злочинів, до відповідальності. Крім того, собак активніше використовуватимуть під час патрулювання вулиць українських міст і сіл. Про це Голова Національної поліції Сергій Князєв повідомив сьогодні, 9 листопада, під час спільного з Міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим відкриття кінологічного центру при Головному управлінні Національної поліції у Хмельницькій області.

За словами Голови Національної поліції України, представники кінологічних підрозділів Національної поліції України, які несуть службу на сході держави, є важливим «фільтром». Їхня робота має на меті мінімізацію незаконного переміщення зброї із території, де йде війна, на мирну територію. Другим завданням, що стоїть перед кінологами, є перекриття каналів надходження наркотиків до України. Зокрема, йдеться про запровадження патрульних нарядів з участю кінологів в аеропортах та на залізничних вокзалах.

«Всі ми з вами користуємося аеропортами і залізничними вокзалами. Там, не привертаючи до себе уваги, поліцейський-кінолог зі службовою собакою виконує превентивну функцію. Таким чином, ми мінімізуємо рух нарковмісних препаратів або наркотиків», – зазначив Сергій Князєв.

За його словами, вітчизняні фахівці допомогли здешевити навчальний процес у кінологічних центрах, розробивши замінники вибухівки і наркотичних речовин. Відтак, якщо раніше такі замінники коштували 96 тисяч гривень, то тепер – 5 тисяч.

«Це є реальною економією коштів під час навчального процесу», – підкреслив глава Нацполіції.

Проте найважливішою функцією кінологічних підрозділів, за словами Сергія Князєва, залишається оперативно-розшукова діяльність. В рамках реформування відомства фахівцями була розроблена валіза кінолога, чимось подібна до валізи експерта-криміналіста. Основою розробки такої валізи стали ідеї, реалізовані поліцейськими фахівцями.

«Кінолог, по суті, є експертом, який вилучає запахові сліди – одорологію. Потім проводиться експертиза, і це є доказом вини або невинуватості особи, яку підозрюють у вчиненні злочину», – зазначив Голова Національної поліції України.

Ще одним напрямком застосування можливостей кінологічних підрозділів у діяльності поліції є використання собак під час патрулювання вулиць міст і сіл України. Службові собаки віддані своїй справі, не бояться наражатись на небезпеку і працюють на виконання свого основного завдання – затримати правопорушника.

«Це велика допомога поліцейському. Суспільство достатньо спокійно, навіть позитивно сприймає поліцейську собаку на вулиці, якщо вона охайна, має сучасне спорядження з написом «поліція». І дорослі, і діти це позитивно сприймають. Тобто превенція є дуже важливою у забезпеченні спокою в містах та областях», – підкреслив глава Нацполіції.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення