Міненерговугілля націлене на виконання комплексу завдань, пов'язаних з дегазацією і утилізацією газу метану

14.11 11:54    
Державний секретар Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Максим Немчинов привітав усіх учасників пленарного засідання, присвяченого питанням управління метаном у видобувних галузях, яке проходило у рамках IX Міжнародного форуму з енергетики для сталого розвитку.

У засіданні взяли участь керівники і фахівці Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, найбільших вугільних компаній і шахт України як державної, так і приватної форми власності, академічних і галузевих інститутів, Державної воєнізовано-рятувальної служби України, компаній і фірм, що працюють у сфері дегазації і утилізації шахтного газу метану, що свідчить про високий ступінь інтересу до даного питання в Україні.

Держсекретар відзначив, що сьогодні від української сторони в Європейській економічній комісії Організації Об'єднаних Націй три експерти з шахтного газу метану: Герой України Борис Грядущий, Юрій Бобров та представник Міненерговугілля Ігор Ященко.

Максим Немчинов зауважив, що для вугільної промисловості газ метан протягом багатьох років був ворогом, що несе руйнівну небезпеку - вибух газу метану. Водночас цей газ може стати другом, який віддає свою енергію не на руйнацію, а на розвиток - для вироблення електроенергії і тепла.

Держсекретар також наголосив, що Україна дотримується екологічних зобов'язань, взятих при підписанні Кіотського протоколу (про зниження викиду парникових газів до рівня 1990 року), який почав діяти з 16 лютого 2005 року, а також Паризької угоди, яка прийнята на XXI конференції сторін Рамкової конвенції ООН зі зміни клімату і вступить в силу з 1 січня 2021 року. Однією з вимог Паризької угоди до країн-підписантів є розробка стратегії низьковуглецевого розвитку до 2050 року.

Для виконання комплексу завдань, пов'язаних з дегазацією і утилізацією газу метану, актуальним і важливим є створення єдиного наукового центру, який зміг би взяти на себе функції з узагальнення та аналізу як кращих світових практик, так і накопиченого в Україні досвіду з дегазації і утилізації газу метану вугільних пластів шахт України, створення каталогів та електронної бази передових практик на окремих шахтах і різних вугільних родовищах, а також наукових розробок і багато іншого. «Першочерговим завданням центру повинна бути координація діяльності у сфері дегазації і утилізації шахтного газу метану», - наголосив Максим Немчинов.

Створення центру актуальне і важливе для українських вуглевидобувних підприємств.

Також Максим Немчинов висловив сподівання на подальше співробітництво і допомогу Європейської економічної комісії Організації Об'єднаних Націй Європи, світових та українських енергетичних компаній, а також міжнародних експертів з шахтного газу метану в частині продовження діалогу щодо створення такого центру та надання дієвої допомоги вугледобувній промисловості України в нарощуванні утилізації газу метану для збереження довкілля.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення