Петро Цигикал: Співробітництво між Держприкордонслужбою України та Цивільною гвардією Іспанії перебуває на досить високому рівні

14.11 15:29    
Сьогодні в Києві Голова Держприкордонслужби Петро Цигикал зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Королівства Іспанії в Україні пані Сільвією Хосефінею Кортес Мартін та представниками Цивільної гвардії Королівства Іспанії.

«Сьогодні співробітництво між Державною прикордонною службою України та Цивільною гвардією Іспанії перебуває на досить високому рівні, тому нам разом є чим пишатись. Але ми не хочемо зупинятись на досягнутому та прагнемо поглиблювати нашу співпрацю», - з вітальним словом виступив очільник прикордонного відомства Петро Цигикал.

На зустрічі обговорювався стан двостороннього співробітництва з протидії транскордонній злочинності та подальші кроки співпраці.

У свою чергу Надзвичайний і Повноважений Посол Королівства Іспанії в Україні пані Сільвія Хосефіна Кортес Мартін зауважила, що плідне співробітництво, яке склалося за останні роки, і висловила сподівання, що співпраця не зупиниться, а буде тільки поглиблюватися і розвиватися.

«Хоча ми не маємо спільних кордонів – ми маємо прекрасне співробітництво. Для нас корисно обмінюватися досвідом, особливо щодо протидії переміщенню незаконних предметів та речовин. І найголовніше, що є довіра, яка дозволяє плідно співпрацювати, і не лише між органами, а й між нашими людьми», - сказала вона.

Обидві сторони відмітили, що яскравим прикладом успішної співпраці є нещодавня спільна операція з дискредитації каналу виготовлення контрафактної тютюнової продукції.

Нагадаємо, в грудні 2017 року в Іспанії співробітники Цивільної гвардії разом з прикордонниками України в результаті проведеної спільної операції викрили підпільну тютюнову фабрику, на якій було встановлено устаткування різних європейських країн. Злочинці мали можливість виготовляти близько 2 мільйонів одиниць сигарет на добу марки J5. Тоді було затримано російського організатора злочинної діяльності, його помічника - громадянина Португалії, 11 громадян Іспанії та 7 українців, які працювали на цьому підпільному виробництві.

«У ході співпраці з правоохоронними органами Іспанії нами забезпечено доказову базу для слідства щодо організаторів злочинної діяльності», - зазначив Голова Держприкордонслужби.

На завершення зустрічі, враховуючи досягнуті результати та проявлений при цьому високий рівень професіоналізму, Петро Цигикал нагородив відзнаками Державної прикордонної служби України співробітників Цивільної гвардії Іспанії.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення