Програмою «теплих кредитів» скористались 496 тисяч родин, — Зубко

14.11 15:58    
В Україні працює 1146 підприємств ТКЕ, які постачають тепло для населення. На сьогодні вже підключено до опалення — 96,4% житлового сектору і 99,3% соціальної сфери. Про це на засіданні Уряду повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.

«Три роки поспіль, Уряд працює над стабілізацією фінансового стану підприємств ТКЕ. Розроблений Мінрегіоном і прийнятий парламентом закон 1730 дозволив реструктурувати багатомільярдні борги теплопостачальних підприємств, які були накопичені у попередні роки. На сьогодні 204 підприємств ТКЕ включено до реєстру щодо реструктуризації і 2,7 млрд грн штрафів було списано тими, хто своєчасно і активно включився у цей процес», — зазначив Геннадій Зубко.

Урядовець зауважив, що крім фінансової стабілізації і напрацювання маршрутної карти з реформування системи теплопостачання, головне завдання держави – допомога кожній родині. «Це не тільки субсидії зі сплати комунальних послуг, а в першу чергу, можливість проведення термомодернізації для зменшення споживання. З початку дії програми «теплі кредити», нею скористалися 496 тис родин. Це, приблизно, як населення міст Житомир і Вінниця разом. Тільки у 2018 році — 122 тисячі родин скористалися можливостями цієї програми. Виходить, якщо є прагнення помножене на можливості, то можна залучити велику кількість людей», — розповів Зубко.

У своєму виступі, Віце-прем’єр-міністр запропонував передати до комунальної власності ТЕЦи, які сьогодні знаходяться в управлінні Фонду держмайна України. Це дасть можливість провести їх модернізацію за підтримки міжнародних партнерів. «Ми зараз маємо велику підтримку наших міжнародних партнерів — Світового банку і Європейського Інвестиційного банку. Це кредити, які сьогодні надаються багатьом містам України, і це сума близько 500 мільйонів євро. Багато міст, провівши модернізацію, або взагалі відмовилися від газу, або ж реструктурували свою систему теплопостачання», — зазначив урядовець.

Він навів приклад міста Кривий Ріг Дніпропетровської обл, де працює програма ЄІБ на суму – 31 млн євро щодо модернізації міської теплоцентралі. Але для її ефективної реалізації, ТЕЦ потрібно виконати рішення Фонду держмайна України від 2015 року, щодо можливості її приватизації. «Сьогодні є згода місцевої влади на прийняття ТЕЦ на баланс міста і є бажання рухатися як по залученню міжнародного кредиту, так і грантової допомоги у 6 млн євро на модернізацію ТЕЦ», — відзначив Зубко.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 10:28
У Чернігові завершено пошуково-рятувальні роботи
Сьогодні 10:10
Через бездіяльність заступника командира військової час ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення