Міненерговугілля та Європейська Комісія продовжують тісну співпрацю задля посилення безпеки постачання природного газу

16.11 17:21    
У Міненерговугілля під головуванням Генерального директора Директорату енергетичних ринків Ольги Буславець відбулась робоча зустріч щодо підготовки до практичних навчань з питань реагування та взаємодії учасників ринку природного газу на кризову ситуацію, які заплановані на 5 грудня у м. Києві.

У зустрічі взяли участь представники Міненерговугілля, Спільного дослідницького центру Генерального директорату Європейської Комісії (JRC), Секретаріату Енергетичного Співтовариства, зацікавлених центральних органів виконавчої влади, обласних державних адміністрацій, ДП «НЕК «Укренерго» та суб’єктів ринку природного газу.

Ольга Буславець поінформувала про мету проведення навчань та відзначила, що наприкінці 2017 року уже проводилися такі навчання, в результаті чого було вдосконалено координацію та взаємодію учасників ринку природного газу, які стосуються кризової ситуації. А також запевнила колег, що Міненерговугілля приділяє питанню безпеки постачання природного газу суттєву увагу. Про це свідчить як активна робота над вдосконаленням законодавства щодо безпеки постачання природного газу, так і структурні зміни в самому Міністерстві. Зокрема, утворено експертну групу моніторингу безпеки постачання електричної енергії та природного газу.

Ольга Буславець підкреслила, що з часу прийняття у 2015 році Правил про безпеку постачання природного газу та Національного плану дій уперше саме Директоратом енергетичних ринків в рамках співпраці з JRC підготовлено зміни до Правил про безпеку постачання природного газу та Національного плану дій щодо розроблення та визначення порядку відключення споживачів природного газу на випадок виникнення кризової ситуації. Прийняття цих змін забезпечить оперативне реагування та безпечну експлуатацію газової інфраструктури в разі виникнення надзвичайної ситуації.

На завершення Ольга Буславець подякувала експертам JRC за плідну співпрацю та наголосила на важливості отриманого досвіду та продовження подальшої роботи щодо удосконалення напрацювань в частині щорічного оновлення Правил про безпеку постачання природного газу та Національного плану дій, враховуючи актуальність питання безпечного постачання природного газу споживачам України та Європи.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення