На українсько-російському кордоні виконано майже 47% робіт з інженерно-технічного облаштування, - Арсен Аваков

26.11 13:55    
У бюджеті закладено поетапний розвиток програми з інженерно-технічного облаштування кордону. Завершуючи роботи в Харківській області, вони будуть продовжуватися в Сумській та Луганській областях, де вже виконано 20% робіт.

На сьогодні майже 47% робіт з інженерно-технічного облаштування українсько-російського кордону вже виконано. Про це сьогодні, 24 листопада, під час перевірки харківської ділянки кордону заявив Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

«Ми сьогодні на одному з опорних пунктів, які обладнані вздовж кордону. Таких опорних пунктів – 40. Рівень та якість інженерних споруд досить високий. І функціонал вздовж кордону не тільки загорожа з проволокою, тут найголовніше – інтелектуальна компонента та реагування. Загальна ділянка спільного з Росією кордону складає 2,3 тис. км, обладнано майже 47%», - сказав Арсен Аваков.

Міністр внутрішніх справ додав, що в бюджеті закладений поетапний розвиток цього проекту: «Ми, завершуючи облаштування кордону в Харківській області, переходимо на наступну ділянку. Окремо хочу сказати, якщо хоча б половина грошей, які було витрачено на дискредитацію цього проекту, була витрачена на сам проект, ми б вже були на середині Луганської області».

За словами Голови Державної прикордонної служби Петра Цигикала, інженерне облаштування кордону на сьогодні одне з головне завдань ДПСУ: «Це спрощує охорону державного кордону, зменшує кількість прикордонних нарядів безпосередньо на кордоні і це дуже ефективно. Харківська ділянка практично завершена, тут протиправна діяльність зведена майже до нуля. Але ми маємо прискорити темпи, щоб досягти таких результатів і на інших ділянках кордону з Росією».

Він зазначив, що ефективність прикордонної служби за останні два роки на харківській ділянці збільшилася в рази. «Наприклад, затримано 11 груп нелегальних мігрантів з організаторами, в 2,5 раза зменшилася кількість злочинів», - зазначив Петро Цигикал.

За його словами, була збільшена щільність охорони кордону: «Ми створили відділення прикордонної служби. Ці відділення нараховують біля 30 осіб і практично перекривають кордон – 2 прикордонники на 1 кілометр. Раніше без інженерних споруд це було б неможливо».

Також він зазначив, що у зв’язку з тим, що в 2015-2017 роках було недофінансування проекту, його продовжено до 2021 року. В бюджеті на 2019 рік вже закладено 400 млн гривень, але очільник прикордонного відомства сподівається на додаткове фінансування.

У 2015 році було затверджено план інженерно-технічного облаштування державного кордону, згідно з яким створювалась система охорони державного кордону. До системи включаються інженерні споруди вздовж державного кордону, облаштування опорних пунктів, розгортання нових підрозділів, придбання нової техніки, розгортання комплексів відеоконтролю та сигналізації.

Роботи почались на всій території Харківської обл., де зараз практично завершені, а також ведуться на території Луганської та Сумської областей. На харківській ділянці залишилось обладнати менше 20 км: дообладнати загородженням із спіралі типу «Єгоза», а також розгорнути 5 комплексів відеоконтролю та сигналізації.

Орієнтовна загальна вартість інженерно-технічного облаштування 1 км кордону Системи інженерних споруд – близько 2 млн 500 тис. грн/км, яка включає протитранспортні рови, сітчасту огорожу по металевих стовпах, загородження із спіралі типу «Єгоза», контрольно-слідову смугу, рокадну дорогу. Додатково на окремих напрямках окремі об’єкти (споруди, комплекси) і фортифікаційне обладнання, комплекси відеоконтролю та сигналізації – близько 10 млн грн; обладнання пересувних бойових модулів – близько 15 млн грн; опорний пункт на 60 та 120 осіб – орієнтовно від 11 до 12 млн грн.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення