У Держприкордонслужбі мобільні підрозділи реформуються відповідно до кращих стандартів США та Євросоюзу

01.02 18:45    
В прикордонному відомстві України проведено значний обсяг роботи направленої на реорганізацію та реформування мобільних підрозділів Державної прикордонної служби. Зокрема, відбувається їх переорієнтування на стандарти кращих зразків підрозділів спецпризначення США та ЄС.

За останній період у цих підрозділах розмежовано функції мобільних сил, в тому числі виконання завдань пов’язаних з підвищеним ризиком для життя, упорядковано систему відбору особового складу до основних підрозділів мобільного загону «ДОЗОР», визначено чіткий порядок застосування сил і засобів.

З врахуванням набутого за останні роки досвіду на даний час вже розроблено власну систему відбору особового складу для служби в спецпідрозділах «ДОЗОРу», що відчутно вплинуло на їх комплектацію і відповідно маневреність. Крім того, протягом 2018 року розгорнуто регіональні відділи спеціальних дій в окремих обласних центрах, які вже приступили до виконання завдань.

При цьому для спецпризначенців постійно проводяться тренінги, курси, або змагання націлені на підготовку особового складу до дій в різних умовах обстановки, серед яких штурм транспортних засобів, тактика дій на воді, з спеціальної та бойової підготовки. Також завдяки підтримці Посольства США команда загону «ДОЗОР» двічі брала участь у міжнародних змаганнях підрозділів спеціального призначення, що проводилися у Латвійській Республіці. Крім того проведено курс зі снайперами інструкторами США і опрацьовано окрему програму підготовки особового складу мобільних підрозділів.

Упродовж минулого року підрозділи мобільного загону застосовувалися на всіх ділянках державного кордону. Як результат, звільнено осіб, яких незаконно утримували в нелюдських умовах, викрито незаконне підприємство по переробці та виготовленню тютюнових виробів, затримано автомобілі з контрабандними товарами, неодноразово затримані нелегальні мігранти та їх переправники тощо.

Варто зазначити, що проведення реформування проводяться, в тому числі за матерільно-технічної допомоги Посольства США. Тільки протягом 2018 року отримано 2 човни з трейлерами, уніформу, комплекти захисного і тактичного спорядження, медичне майно тощо. Не полишають надавати допомогу американські партнери і цього року, нещодавно для сприяння розвитку підрозділу спеціального призначення ДОЗОР передали вітро- та вологозахисні костюми, тактичні рюкзаки та інше вартістю понад 100 тисяч доларів США.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 21:03
Волынские школьники – бронзовые призеры VI летней Гимна ...
Сьогодні 20:58
Командир волинського підрозділу гвардійців подякував ке ...
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:50
У Варшаві відбулися українсько-польські урядові консуль ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення