Цигикал: Державна прикордонна служба України продовжує документувати незаконну діяльність Росії в акваторії Азовського та Чорного морів

05.02 16:26    
Очільник прикордонного відомства зауважив, що після подій 25 листопада кораблі ДПСУ переведені у повну бойову готовність.

Говорячи про загрози, з яким стикнулася Україна в минулому році, зокрема, що стосується Керченської протоки, в інтерв’ю 5-му каналу Голова Державної прикордонної служби зауважив, що з юридичної точки зору базовим аспектом для розуміння ситуації залишається факт незаконної анексії Криму Росією.

«Фактично, разом із півостровом Росія анексувала також і Керченську протоку, вважаючи її своєю внутрішньою водною артерією. Росія вважає, що тепер може одноосібно приймати рішення про проходження суден Керч-Єнікальським каналом. Це є грубим порушенням не лише двосторонніх договорів, але й міжнародного морського права», - зауважив Голова служби.

«Дуже важливо, що ПАРЕ минулого тижня прийняла резолюцію, яка повністю підтримує позицію України та засуджує агресивні дії Росії. Це дає надію, що наші військовополонені моряки будуть звільнені в середній перспективі. В середній, бо, на жаль, Росія поки ще не дуже зважає на рішення міжнародних інституцій. І це також питання часу», - додав Голова ДПСУ.

Петро Цигикал зазначив, що «зараз Державна прикордонна служба України в межах компетенції продовжує відстежувати та документувати незаконну діяльність Росії в акваторії Азовського та Чорного морів. Це стосується і господарської діяльності, і військової агресії».

Крім того, очільник прикордонного відомства зауважив, що після подій 25 листопада кораблі ДПСУ переведені у повну бойову готовність.

«Усі вони все ще перебувають на позиціях і проходять відповідні тренування. Але у разі військової агресії проти України сил лише Морської охорони Держприкордонслужби буде замало. Тому ми відпрацьовуємо заходи протидії спільно із штабом ООС та в єдиному задумі сил сектору Національної безпеки і оборони. Державна прикордонна служба у цій системі займає не основне, але й далеко не останнє місце», - додав Петро Цигикал.

Також Голова прикордонного відомства зазначив, що нині прикордонниками також опрацьовуються можливі варіанти посилення наших морських підрозділів в Азовському морі. Вже проведено поточний ремонт кількох нашої кораблів та катерів, а минулого року на службу заступили катери проекту UMC-1000 з покращеними ходовими характеристиками, проведено ремонт корабля «Донбас».

«І це лише початок. Наше завдання – створити в Азовському та Чорному морях потужне і мобільне угруповання прикордонних кораблів і катерів, які б могли оперативно та ефективно виконувати як правоохоронні функції, так і протидіяти військовим загрозам на початковому етапі збройного конфлікту», - зауважив Петро Цигикал.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення