Понад 1200 лікарів Полтавщини пройшли навчання за європейськими стандартами

10.02 19:59    
Понад 1200 медиків Полтавщини, серед яких сімейні лікарі, терапевти, лікарі реанімаційних відділень, пройшли тренінги на базі центрального навчально-тренінгового центру Полтавської обласної клінічної лікарні ім. М.В. Скліфосовського. Міжнародні експерти вчили українських медиків надавати медичну допомогу пацієнтам з серцево-судинними катастрофами за європейськими стандартами.

За допомогою спеціальних манекенів, що здатні імітувати серцебиття, дихання, розширення/звуження зіниць і навіть говорити, лікарі Полтавської області закріплювали сучасні навики надання першої медичної допомоги, серцево-легеневої реанімації, алгоритми дій під час гострих серцево-судинних катастроф (інфаркту, інсульту).

Навчальний центр відкрився у травні минулого року. З того часу тут провели 120 тренінгів та 8 лекцій щодо профілактики та лікування хвороб системи кровообігу, порятунку пацієнтів у екстрених станах, викликаних хворобами серця і судин.

«Інші пілотні області України також мають тренінгові центри, але у них більшу увагу приділяють теоретичній частині, а у нашому центрі – практичній. Маємо тренажер, якого більше ніде немає в нашій країні. На ньому лікарі тренуються правильно робити ін'єкції та встановлювати внутрішньовенні катетери», – зазначив директор Департаменту охорони здоров’я Полтавської ОДА Віктор Лисак.

У теоретичній частині медики проходили модулі з гіпертензивних криз, серцевої астми, гострого коронарного синдрому й загалом отримали найбільш актуальні знання з профілактики та лікування хвороб системи кровообігу.

«План та різноманітна тематика тренінгів, розроблених в навчально-тренінговому центрі, захоплюють навіть досвідчених фахівців та науковців, які виявляють бажання теж підвищити свій професійний рівень на сучасних тренажерах», – ділиться враженнями головний лікар ПОКЛ Григорій Оксак.

Усі медпрацівники після закінчення тренінгів отримали сертифікати й деякі з них тепер проводять навчання у міжрайонних тренінгових центрах. На Полтавщині функціонує 5 таких центрів: у Полтаві, Кременчузі, Гадячі, Миргороді та Полтавському районі. Також працює 26 тренінгових класів у таких містах, як Полтава, Кременчуг, Горішні Плавні та інших центрах первинної медико-санітарної допомоги по всій області.

Тренінговий центр для лікарів Полтавщини на базі лікарні ім. М.В. Скліфосовського було створено за підтримки спільного проекту Світового банку та МОЗ України «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» у Полтавській області.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення