У Грузії Петро Цигикал провів зустрічі з Міністром внутрішніх справ Грузії та Послом України

14.02 16:53    
Перебуваючи в Грузії з робочою поїздкою Голова Держприкордонслужби України Петро Цигикал зустрівся з Міністром внутрішніх справ Грузії Георгієм Гахарієм.

Очільник українського прикордонного відомства висловив впевненість про високий рівень взаєморозуміння і довіри, сформований між прикордонними відомствами України і Грузії.

«У найближчій перспективі це дозволить підвищити безпеку кордонів наших держав і безпеку в Чорноморському регіоні в цілому», - відмітив Петро Цигикал.

Голова прикордонного відомства подякував Георгію Гахарію за особисте сприяння в розвитку українсько-грузинського співробітництва у сфері прикордонної безпеки.

Він додав, що перед цим відбулася зустріч з Начальником прикордонної поліції МВС Грузії Теймуразом Кекелідзе, на якій українські та грузинські прикордонники обмінялися думками з актуальних питань забезпечення безпеки державних кордонів двох країн. Крім того, були визначені перспективні напрямки співпраці з протидії транскордонній злочинності, а в рамках підписаного Плану співробітництва на 2019-2020 роки передбачено обмін досвідом у сферах охорони сухопутного кордону і морських ділянок, використання технічних засобів і прикордонної авіації, функціонування пунктів пропуску і організації паспортної роботи.

Сторони відзначили ефективну співпрацю не лише прикордонних відомств обох країн, але й в цілому правоохоронних структур по боротьбі з організованою злочинністю. Вони висловили сподівання на швидке погодження і підписання протоколу співпраці по боротьбі з оргзлочинністю.

Також на зустрічі акцентувалася увага на прикордонних аспектах у протидії агресивної політики Російської Федерації щодо України та Грузії і відмічалася важливість безпеки у Чорноморському регіоні.

Петро Цигикал відмітив підтримку грузинською делегацією під час проведення в Україні зустрічі керівників прикордонних відомств країн Чорноморського регіону, що відбулася в Одесі в листопаді минулого року.

«Тоді Україна і Грузія висловили консолідовану позицію щодо Російської Федерації, яка несе загрозу миру і стабільності в Чорному морі, продовжуючи політику незаконну окупацію територій наших країн», - сказав Голова Держприкордонслужби України.

Крім того, в Грузії Голова Держприкордонслужби мав можливість зустрітися із Надзвичайним і повноважним послом України в Грузії Ігорем Долговим. Посол відзначив плідну співпрацю обох країн, дружні відносини та ефективну взаємодію правоохоронних структур і в першу чергу прикордонників.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення