Українська асоціація представниць правоохоронних органів відзначила першу річницю

16.03 15:50    
15 березня відбувся урочистий захід, присвячений річниці створення Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО). На святковому засіданні було представлено результати річної роботи Асоціації та визначено пріоритетні напрями її розвитку

Серед почесних гостей у заході взяли участь Надзвичайний і Повноважний Посол Канади в Україні Роман Ващук, заступниця Міністра внутрішніх справ Тетяна Ковальчук, начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков, перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк, керівниця відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс і радниця Проекту підтримки підготовки поліцейських РТАР Трейсі Харді. Також від прикордонного відомства були присутні представниці, які активно долучалися до створення і роботи Асоціації, в тому числі помічник Голови Державної прикордонної служби України з питань ґендерної рівності Олеся Клименко.

Довкола ідеї ґендерної рівності у правоохоронних органах об’єдналися всі структури МВС – поліцейські, прикордонники, нацгвардійці, працівники Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної міграційної служби. Близько 150 жінок і чоловіків стали членами Асоціації, щоби сприяти наданню рівних прав і можливостей для всіх правоохоронців.

«Сьогодні ми демонструємо підтримку з боку суспільства та працівників сектора безпеки. Наразі до асоціації входить 140 учасників, з них 9 – це чоловіки. Присутність в Асоціації чоловіків свідчить про те, що гендерна рівність – це справа усіх людей, що є революційним» – зазначила Тетяна Ковальчук.

Зі словами вітання від імені всіх прикордонників до присутніх звернувся перший заступник Голови Державної прикордонної служби Василь Серватюк. Він зауважив, що численні нові обличчя у святковій залі свідчать, що всі ми на правильному шляху і попереду ще чимало роботи, зокрема щодо подолання сучасних викликів, які постали перед нашою державою.

«Сьогодні мені було приємно взяти участь у нагородження наших жінок, які за наказом Президента, були нагороджені орденами і медалями за зразкове виконання службових обов’язків з охорони державного кордону. Сім жінок – це приємна цифра, хоча хотілося б, щоб їх було більше, але це оцінка заслуг і також вклад в роботу Асоціації. Бажаю вам натхнення і нових досягнень!» – зазначив Василь Миколайович.

З привітальним словом до членів УАППО звернулася керівниця відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холм: «Асоціація надає вам «сильний голос», і я вдячна, що ви його висловлюєте».

У свою чергу Голова правління УАППО, заступниця начальника Департаменту патрульної поліції Катерина Павліченко представила результати річної роботи Асоціації та визначила пріоритетні напрями її розвитку.

За цей рік Асоціація була представлена на ключових міжнародних подіях із ґендерної та правоохоронної тематики, налагодила співпрацю з аналогічними організаціями за кордоном, а також розпочала створення місцевих осередків у регіонах. З-поміж досягнень – афілійоване членство в Міжнародній асоціації жінок-поліцейських (МАЖП), участь представниць УАППО в щорічній конференції жінок-поліцейських у Канаді, а також проведення в листопаді 2018 року власної триденної події – Першої конференції УАППО.

Наприкінці заходу було відзначено представників/представниць та партнерів Асоціації за сприяння та участь в її розбудові, зокрема подяку отримала підполковник Ольга Деркач, офіцер управління міжнародного співробітництва та євроінтеграції ДПСУ. Представниця прикордонного відомства неодноразово та активно представляла УАППО на міжнародній арені.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення