Роль Міненерговугілля змінюється, і дуже важливо для нас послідовно працювати над розвитком людського та інституційного потенціалу, – Наталія Бойко

23.03 17:52    
У Міністерстві енергетики та вугільної промисловості під головуванням заступника Міністра з питань європейської інтеграції Наталії Бойко проведено робочу зустріч представниками проекту USAID «Енергетична безпека».

Наталія Бойко подякувала Агентству США з міжнародного розвитку USAID за активну підтримку та допомогу, яку отримує Україна у сфері енергетики. Відзначила, що Міненерговугілля України високо цінує співпрацю з Агентством США з міжнародного розвитку і зацікавлене у результатах, що матимуть позитивні наслідки для поліпшення робочого процесу Міністерства, а також допоможуть працівникам Міністерства досягнути більших результатів у роботі.

«Міненерговугілля підтримує компонент Проекту Енергетичної безпеки, який спрямований на покращення ініціативи розвитку людського та інституційного потенціалу. (Human and Institutional Capacity Development «HICD»). Для нас дуже важливо не лише працювати у напрямку професійного розвитку кожного у команді, але й над мотивацією та додатковими можливостями для особистого розвитку», - підкреслила Наталія Бойко. Саме тому Міненерговугілля зацікавлене в отриманні досвіду Американської сторони у поліпшенні внутрішньої роботи Міністерства.

«Міненерговугілля формує політику в енергетичному секторі, крок за кроком працює над імплементацією Енергетичної стратегії, пріоритети, з якими ми працюємо, зміни у підході до ролі Міністерства - повинні знайти відображення у структурі нашого відомства та відповідних функціональних задачах», - додала Наталія Бойко. За її словами, допомога проекту USAID «Енергетична безпека» потрібна для нарощування потенціалу та поліпшення якості процесів, аналізу прийнятих рішень.

Генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Віталій Кушніров відзначив, що ідеї співпраці щодо підвищення ефективності роботи персоналу можна поділити на дві категорії. Перша – це загальні потреби (управління проектами, операційний та фінансовий менеджмент, ведення переговорного процесу, управління конфліктами тощо), які будуть корисні всім фахівцям. Друга категорія – це спеціалізовані напрямки.

«Це спеціальні тренінги, семінари, сесії, які дозволять налагодити зв'язок з підприємствами галузі і поліпшити розуміння процесу», - переконаний Віталій Кушніров. Також він акцентував на важливості стратегічного планування розвитку самого міністерства, моделювання ситуацій, а також організації комплексного навчання для кожного підрозділу Міненерговугілля з урахуванням нових потреб та викликів. Зокрема, Директорат стратегічного планування та європейської інтеграції працює над підготовкою стратегічної сесії з обговорення концепції законодавчого закріплення основ енергетичної безпеки, поглиблення знань з основ управління проектами, основ проектного фінансування як механізму реалізації масштабних енергетичних проектів. Цікавим напрямком співпраці є обмін досвідом з питань державно-приватного партнерства, реалізації механізму у енергетичному секторі, а також дослідження керівних принципів ОЕСР щодо корпоративного управління на підприємствах державної форми власності.

Для фахівців електроенергетичного напрямку корисним буде курс навчальних програм, спрямованих на отримання кращого досвіду роботи ринків електричної енергії та торгівлі електричною енергією в країнах ЄС, на таких сегментах ринку, як на добу наперед, внутрішньодобового ринку, балансуючого, допоміжних послуг, двосторонніх договорів, навчальний курс щодо торгівлі електричною енергією, включаючи необхідні технічні/ринкові правила, проведення аукціонів, роботу енергетичних бірж/кліринговий дім ринку та облік електричної енергії, трейдінг.

Для Директорату викопних видів палива цікавим є досвід щодо перспективних напрямків стимулювання видобутку нетрадиційних видів газу в Україні, напрямків удосконалення тарифної політики на послуги оператора газотранспортної системи з урахування міжнародних практик, реконверсії вугледобувних регіонів та інші.

Учасники заходу обговорили можливість впровадження тренінгових програм, ефективного брендингу, проведення круглих столів з питань впровадження реформ в енергетичному секторі тощо.

Участь у заході взяли начальник Управління міжнародного співробітництва Олександра Козловська, генеральний директор Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Віталій Кушніров, начальник Адміністративного управління Ігор Кунець, керівник експертної групи Директорату енергетичних ринків Людмила Власенко; заступник директора Департаменту - начальник відділу забезпечення міжнародних режимів безпеки та законодавчих ініціатив Департаменту ядерної енергетики та атомно-промислового комплексу Світлана Кульчицька; державний експерт експертної групи з питань забезпечення перспективного розвитку Директорату стратегічного планування та європейської інтеграції Максим Пишний, фахівці Управління міжнародного співробітництва.

Учасники зустрічі від проекту - технічний директор «Tetratech MSI» Сьюзан Бонд, заступник керівника Проекту USAID «Енергетична безпека» Сергій Горбачов та фахівець з енергетичних питань Орина Фічова.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:40
Слідчі оголосили про підозру водієві, який вчинив масшт ...
Вчора 23:37
Повідомлено про підозру водієві, який на пішохідному пе ...
Вчора 23:35
У Києві поліцейські встановлюють обставини ДТП, в якій ...
Вчора 23:31
На пожежі в Ужгороді травмувалось двоє людей
Вчора 23:27
У Києві підрядник розчистив озеро у Деснянському районі ...
Вчора 23:36
Єврокомісія схвалила План України, що відкриває шлях до ...
Вчора 23:34
Галущенко: Маємо консолідуватися, щоб пройти наступну з ...
Вчора 23:32
У першому кварталі буковинському підприємництву відшкод ...
Вчора 23:30
ДРБ завершило розслідування провадження щодо незаконног ...
Вчора 23:28
Дунайське пароплавство завершило 2023 рік з рекордним п ...
Вчора 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
Вчора 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
Вчора 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Вчора 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
12 квітня 16:59
У Житомирі чоловік намагався викрасти декоративні дерев ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення