У Слобожанському 106 родин отримали квартири у новобудові

13.04 13:19    
Сучасна багатоповерхівка в центрі Слобожанської об’єднаної громади , що на Дніпропетровщині, зведена. Щасливі новосели – 106 родин. Ключі від власних квартир отримали передусім люди, які не одне десятиліття стояли в черзі на житло. Такий «соціальний дім» звели вперше за роки незалежної України, повідомив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

«Реформа децентралізації, ініційована Президентом України Петром Порошенком, має реальні успіхи. Зразковий приклад – Слобожанська об’єднана громада. Тут спостерігається справжній будівельний бум. Два роки тому в селищі збудували «з нуля» сучасний дитсадок на 220 малюків. У 2018-му запрацював комфортний триповерховий спорткомплекс. Тепер новоселів прийняв новий будинок», – зазначив голова Дніпропетровської ОДА Валентин Резніченко.

Квартири, насамперед, для тих, хто довгий час стояв «у черзі» на розширення квадратних метрів. Це стосується родин вчителів, медиків, АТОвців, а також багатодітних і одиноких матерів.

Новобудова – на два під’їзди. У ній – 54 однокімнатні, 34 двокімнатні та 18 трикімнатних квартир. Усі вони – «під ключ». Тут – усе необхідне: від сантехніки і шпалер до кухонних плит та індивідуального опалення. Новий дім у центрі Слобожанської ОТГ «виріс» трохи більше ніж за рік.

Комфортні умови створені й на подвір’ї. Зокрема, доповнюють «образ» будинку дитячий майданчик, воркаут-зона, молоді дерева та кущі, пішохідні доріжки.

У Слобожанському черга на отримання житла тягнулася ще з радянських часів. Не просувалася вона й за часів незалежної України. Причина – брак будівництва соціального житла. Зрушити проблему з «мертвої точки» дозволила реформа децентралізації. Будівництво вартістю майже 180 млн грн. профінансували з місцевого й обласного бюджетів.

«На Дніпропетровщині Слобожанська громада утворилася однією з перших. Наразі вона вже має кілька вагомих прикладів успішності реформи: дитсадок, спорткомплекс і дев’ятиповерховий будинок. Це мотив для інших територій долучатися до децентралізації й розвивати свою інфраструктуру», – наголосив перший заступник голови Дніпропетровської ОДА Олег Кужман.

«Новий дім – це символ змін, які вже відбулися в Україні, – наголосив голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов. – Це демонстрація того, що ми живемо в сильній країні, сильному регіоні».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення