Мінрегіон: В Україні відмінено обмеження щодо можливої висоти торговельних залів у супермаркетах та інших магазинах - норма вступить в дію в серпні

07.05 14:07    
Торговельні зали супермаркетів, магазинів, ринків та інших підприємств торгівлі більше не будуть обмежуватися за висотою. Відповідні зміни, що скасовують це обмеження, містяться у нових ДБН “Підприємства торгівлі”, які опубліковано у Інформаційному бюлетені Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України. Зміни офіційно вступають в дію з 1 серпня цього року.

Про це повідомив заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

“У діючих нормах щодо підприємств торгівлі існують обмеження щодо проектування висоти торговельних залів у супермаркетах та інших магазинах. Висоту поверхів будівель приймають, як правило, 3,3 м (не менше 3 м від підлоги до стелі). За обґрунтування (механізація, обладнання, конструкції) допускається збільшувати висоту поверхів із торговельною залою площею більше 400 м2 до 3,6 м, а більше 1000 м2 – до 4,8 м. Висоту двосвітних торговельних залів допускається приймати 4,8 м за наявності антресолей. Висоту поверху із торговельною залою у разі кондиціонування повітря слід приймати не більше 4,2 м. Тепер ми ці обмеження прибрали і ввели можливість проектувати сучасні та цікаві торговельні об’єкти будь-якої висоти, як це роблять у всьому цивілізованому світі. Відповідні зміни у ДБН вже опубліковані та вступають в дію з 1 серпня”, – сказав він.

Це дасть можливість підприємцям будувати сучасні та цікаві об’єкти, а відвідувачам – отримувати торговельні послуги в більш сучасних та комфортних приміщеннях.

Згідно з опублікованими змінами допускається збільшувати висоту поверхів із торговельними залами за відповідного обґрунтування щодо механізації, обладнання чи конструкції. При цьому мінімальна висота від підлоги до стелі має складати 3 м (як і раніше), а для двосвітних торговельних залів – не менше 5,8 м за наявності антресолей.

Зміна № 1 у ДБН В.2.2-23-2009 “Підприємства торгівлі” розроблена фахівцями ПАТ “КиївЗНДІЕП”.

ДБН “Підприємства торгівлі” поширюються на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:10
У МВС відбулася робоча зустріч із представниками Європе ...
Сьогодні 11:02
У Дніпрі завершено аварійно-рятувальні роботи
Сьогодні 11:01
Около 11 тыс волынян зарегистрировались для прохождения ...
Сьогодні 10:59
7 волынских проектов по защите окружающей среды получат ...
Сьогодні 10:57
Івано-Франківські рятувальники ліквідували пожежу в при ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення