Завдання «Ігор Нескорених» - витягти людей зі стану зневіри та депресії та показати їм нові можливості, дати стимули та натхнення жити

24.06 23:49    
Про головну мету «Ігор Нескорених» розказала заступник Міністра у справах ветеранів Оксана Коляда-Гаврилюк в прямому ефірі радіостанції «Голос столиці». За її словами, стратегічне завдання Міністерства, яке з цього року є головним організатором національних змагань «Ігри Нескорених» – витягнути кожного потенційного учасника змагань з найвіддаленішого куточка України, навіть з дуже далекого села, де проблеми з транспортним сполученням і долучити до процесу.

«Для нас важливо, аби долучились ті люди, яким це найбільш необхідно, ті дівчата та хлопці, які зневірились, переживають депресію та посттравматичний синдром, не дай Боже роздумують над суїцидом. І наша задача витягти людей з цього стану, підхопити і дати можливість побачити нові можливості, нові сенси. Для цього пройти тестування, відбори і поїхати до Нідерландів», - розповіла заступниця Міністра у справах ветеранів.

Партнерами в організації змагань є благодійна організація «StratcomUA» та благодійний фонд «Повернись живим», які вже активно включились в роботу з підготовки змагань.

Як розповіла заступник голови фонду «Повернись живим» Ірина Турчак, зараз йде активна робота, зокрема працюють психологи над критеріями відбору, які надіслали головні організатори міжнародних змагань Invictus Games з Лондона і які мають повною мірою бути впроваджені й в нашій країні.

«Ми говоримо про чотири основні критерії. Спортивний результат там на останньому місці і йому буде приділено лише 10% уваги. Найголовнішим же критерієм є потреба людини в реабілітації, як фізичній, так і психологічній. Також при відборі будуть враховані такі речі як етика, ставлення до побратима, взаємопідтримка між учасниками», - наголосила Ірина Турчак.

Усі деталі участі та подробиці, а також форма реєстрації на відбір до збірної України розміщені на офіційному сайті «Ігор Нескорених» в https://invictusgames.in.ua/become-a-sportsman.

Як і в попередні роки, відбір складається з трьох ключових етапів — онлайн-реєстрації, проходження спортивних тестувань у Львові, Одесі або Києві, та участі в Національних Іграх Нескорених в Києві. Спортивні тестування не є змаганням, а дають учасникам можливість спробувати себе в основних дисциплінах Ігор Нескорених під наглядом тренерів та лікарів, після чого обрати найкращі для себе.

Спортивне тестування у Львові — 13 липня. Усі бажаючі пройти тестування у Львові повинні зареєструватись до 6 липня включно.

Спортивне тестування в Одесі — 20 липня. Усі бажаючі пройти тестування у Одесі повинні зареєструватись до 13 липня включно.

Спортивне тестування в Києві — 27 липня. Усі бажаючі пройти тестування у Одесі повинні зареєструватись до 20 липня включно.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення