На Черкащині відбудеться Всеукраїнський фестиваль Ше.Fest-2019, гасло якого «Під вільним небом!»

13.08 22:23    
Шостий Всеукраїнський фестиваль Ше.Fest-2019 проходитиме на малій батьківщині Тараса Шевченка, у с. Моринці Звенигородського району Черкаської області, 17-18 серпня.

З учасниками та програмою фестивалю ознайомили спікери прес-конференції, що відбулась 13 серпня в Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ».

Так, заступник Міністра молоді та спорту Олександр Ярема звернув увагу на те, що Ше.Фест є заходом абсолютно нового формату. «Ми говоримо про видатну постать історичного минулого сучасними словами, сучасними формами. Говоримо з молодими людьми, з дітьми, тобто відкриваємо Великого Кобзаря для майбутнього», - зазначив заступник Міністра.

За словами Олександра Яреми, чудовий та унікальний захід створює команда з креативним підходом. «Робота команди Ше.Фесту - приклад, як можуть взаємодіяти різні гілки влади, представники громадянського суспільства, громадськості», - зауважив заступник Міністра.

Він також акцентував на важливості того, що відбуваються такі події та до них долучається молодь. Йшлося і про формування ціннісних орієнтирів молоді, здорового способу життя тощо.

Засновниця фестивалю Юлія Капшученко-Шумейко наголосила, що принципова позиція організаторів: захід без алкоголю.

Фестиваль працюватиме в три зміни: денну, вечірню та нічну. Діятимуть десять локацій, серед яких театральна та музична сцена, просвітницька, художня, дитяча галявини. Українські вироби ручної роботи будуть презентовані на ярмарку майстрів.

Зокрема, на просвітницькій галявині, в дубовому гаю, виступатимуть цікаві лектори, відбудуться зустрічі з Богданом Бенюком, Василем Шкляром, Сашком Лірником.

Завітає на просвітницьку галявину і професор кафедри української літератури НПУ імені М. Драгоманова Ірина Савченко. Під час прес-конференції вона звернула увагу на те, що це перш за все інтелектуальний фестиваль. Він спонукає до багатьох роздумів і до нових висновків про давно знані речі. «Шевченко на фестивалі - це не монументальна постать, це десятки моделей, в яких кожен може знайти свою і відгук у своєму серці», - зауважила Ірина Савченко.

Про новий погляд на Тараса Шевченка, про необхідність показати його більш сучасним і ближчим до кожного говорив і лідер гурту «Шпилясті Кобзарі», бандурист, учасник фестивалю Ярослав Джусь.

Нововведення цьогорічного заходу - Ше.Геймс - анонсував очільник фестивалю Дмитро Колоша. Планується, що це стане своєрідним змаганням, котре об'єднає команди та вболівальників, довівши, що ми всі єдині, разом можна звернути гори.

Вхід на фестиваль вільний. Гасло цьогорічного фестивалю «Під вільним небом!».

Кожен охочий зможе стати земляком Шевченка на два дні, оселившись на території облаштованого наметового містечка у Моринцях.

Захід відбувається за підтримки Міністерства молоді та спорту України та Черкаської обласної державної адміністрації. Організатори - громадські активісти, ГО «Молодий Народний Рух» та Моринська сільська рада.

Нагадаємо, Ше.Фест – щорічний миcтецький фестиваль, що відбувається з 2014 року. Проходить він на малій батьківщині Тараса Шевченка та присвячений його пам'яті.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення