Держприкордонслужбою блоковано механізм незаконних пасажирських перевезень через державний кордон України з тимчасово окупованих територій Луганської області

15.08 17:48    
Оперативними співробітниками Державної прикордонної служби України спільно з Слідчим Управлінням Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом Прокуратури м. Києва за результатами проведення негласних слідчих (розшукових) дій в рамках кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за ч. 3 ст. 332 КК України, було заблоковано схему незаконних пасажирських перевезень з тимчасово окупованих районів Луганщини на підконтрольну українській владі територію та у зворотному напрямку.

У ході оперативного супроводження по даному кримінальному провадженню оперативники Головного центру оперативно-технічних засобів ДПСУ встановили, що канал незаконних пасажирських перевезень організували три особи – жителі м. Києва та м. Луганська. Вони залучили до вищевказаної протиправної діяльності ряд водіїв та транспортних засобів (автобусів) для здійснення перевезень пасажирів по маршруту слідування з м. Києва до м. Луганська через пропускний пункт «Донецьк - Ізварине» з території Російської Федерації.

Схема злочинних дій організаторів та виконавців полягала в наступному: пасажирські автобуси прямували на територію Російської Федерації через пункт пропуску «Гоптівка» після чого здійснювали в’їзд на тимчасово неконтрольовану українською владою територію Луганської області через закритий пункт пропуску «Ізварине».

Під час реалізації матеріалів даного кримінального провадження було проведено санкціоновані слідчі дії, а саме обшуки у житлових та інших нежитлових приміщеннях (транспортному засобі – автобусі перевізника) фігурантів кримінального провадження.

За результатами проведених обшуків вилучено документацію та інші речові докази (електронні носії), які підтверджують причетність зловмисників до організації незаконних пасажирських перевезень на територію так званої «ЛНР».

На даний час двох співучасників протиправної схеми, водіїв пасажирського автобуса, затримано в порядку ст. 208 КПК України під час здійснення одного із вищевказаних перевезень пасажирів, та останнім оголошено про підозри у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 332 Кримінального кодексу України. На даний час вирішується питання про обрання фігурантам запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на транспортний засіб, а також на інше вилучене в ході обшуку майно.

Крім того, відносно пасажирів автобуса сполученням «Луганськ – Київ» складено адміністративні протоколи за ч. 1 ст. 204-1 КУпАП та судом притягнуто останніх до адміністративної відповідальності.

Наразі тривають слідчі дії з метою встановлення всіх обставин справи та притягнення інших винних осіб до кримінальної відповідальності.

Оперативні заходи, спрямовані на затримання зловмисників, проводились оперативним підрозділом Головного центру оперативно-технічних заходів Держприкордонслужби спільно з слідчими Слідчого управління Головного управління Національної поліції у м. Києві під процесуальним керівництвом місцевої Прокуратури м. Києва.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 15:11
900 дол хабара: затримано посадовця Київського ТЦК та С ...
Сьогодні 14:38
СБУ затримала рецидивістку, яка ввозила в Україну преку ...
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення