Заступника міністра затримано «на гарячому»

15.08 15:19    
14 серпня 2019 року викрито та затримано «на гарячому» заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій та внутрішньо переміщених осіб України (далі – ТОТ), а також його «помічника». За даними слідства, ці особи шляхом обману заволоділи чужим майном — грошовими коштами — в особливо великому розмірі.

Як встановило слідство, представник інтересів приватного ТОВ під час спілкування із заступником міністра з питань ТОТ повідомив про проблему, вирішення якої належить до сфери компетенції судової гілки влади. Вказане ТОВ потребувало консультації з приводу розгляду цивільної справи щодо стягнення боргу з іншого приватного підприємства на його користь. На це звернення заступник міністра з питань ТОТ повідомив, що за грошову винагороду у розмірі 100 тис. дол. США, використовуючи свої зв’язки, зможе забезпечити прийняття необхідного судового рішення. Зі слів посадовця, він нібито мав звернутися до заступника Генерального прокурора, щоб остання вплинула на голову Касаційного цивільного суду (у складі Верховного Суду), який, у свою чергу, може вплинути на суддів цього ж суду.

У подальшому сума неправомірної вигоди була зменшена до 80 тис. дол. США. Після одержання першої частини неправомірної вигоди в сумі 50 тис. дол. США заступник міністра та його «помічник» розподілили кошти між собою. Другу частину у сумі 30 тис. дол. США їм було передано 14 серпня 2019 року.

У той же час в одній з розмов із заступником міністра представник ТОВ розповів йому про проходження товариством складної процедури погодження дозвільних документів на здійснення будівельних робіт на земельних ділянках у Києві, які відповідно до Закону України «Про охорону культурної спадщини» належать до пам’яток культурної спадщини. Дізнавшись про це, заступник міністра запропонував свої «послуги» із забезпечення погодження проектної документації за грошову винагороду у розмірі 1 млн дол. США. Як запевняли учасники корупційної схеми, вказана сума начебто мала бути розподілена між керівниками та службовими особами виконавчих органів влади, серед яких: Міністерство культури України, Міністерство юстиції України, Український державний інститут культурної спадщини, Київська міська державна адміністрація та інші.

Після одержання частини грошових коштів у сумі 450 тис. дол. США. та 30 тис. дол. США від представників ТОВ і було затримано «на гарячому» заступника міністра з питань ТОТ, а також його «помічника».

За результатами здійснених обшуків виявлено та вилучено всю суму неправомірної вигоди, одержаної 14 серпня 2019 року, а також частину одержаної раніше.

Детективи НАБУ здійснюють досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні у складі спільної слідчої групи з представників Управління спеціальних розслідувань Генеральної прокуратури України та Служби безпеки України за процесуального керівництва прокурорів відділу процесуального керівництва управління процесуального керівництва у кримінальних провадженнях про злочини спеціальної категорії ГПУ з липня цього року.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення