Прикордонники із застосуванням зброї зупинили позашляховик, що проривався в бік кордону. Одна людина отримала вогнепальне поранення

18.08 16:31    
В Чернівецькій області на кордоні з Румунією позашляховик створив загрозу життю прикордонному наряду. Не зупинили водія і попереджувальні постріли.

Державна прикордонна служба України продовжує посилені заходи охорони українсько-румунської ділянки державного кордону через активізацію спроб незаконного переміщення товарів та неодноразовими зухвалими діями порушників у відношенні охоронців кордону, які в тому числі призводили до загибелі прикордонників. Саме через загрозу життя і здоров’я охоронці кордону вимушені застосовувати вогнепальну зброю, аби припинити правопорушення.

Сьогодні, 18 серпня, близько 3-ї години ночі, прикордонний наряд, який ніс службу в межах Путильського району Чернівецької області, виявили рух транспортного засобу підвищеної прохідності. Автомобіль на швидкості рухався в сторону державного кордону з напрямку населеного пункту Шепіт.

На законну вимогу прикордонників транспортний засіб не зупинився. Засліпивши охоронців кордону фарами водій скерував автомобіль на прикордонний наряд, створивши явну загрозу життю та здоров’ю правоохоронців. Для припинення протиправних дій військовослужбовці здійснили декілька попереджувальних пострілів у повітря, проте це також не зупинило порушника. Після цього прикордонники застосували зброю в напрямку коліс транспортного засобу. За кілька метрів автівка зупинилася. Водій повідомив, що в салоні є поранений, який втрачає свідомість. Чоловіка негайно доставили до районної лікарні.

За даним фактом прикордонники відразу поінформували співробітників Нацполіції, військову прокуратуру та інші правоохоронні органи. У даний час тривають слідчі дії.

Крім того, Головою Державної прикордонної служби для об’єктивного та неупередженого з’ясування всіх обставин, зокрема і правомірності застосування зброї призначено службове розслідування. Керівник відомства особисто вибув на ділянку Чернівецького прикордонного загону.

У той же час Державна прикордонна служба України вкотре звертається до громадян не перешкоджати законним діям персоналу відомства та не провокувати персонал, який перебуває на службі з охорони державного кордону до застосування спецзасобів чи зброї. Не виконання законних вимог прикордонників неприпустимо. Наголосимо, що у разі загрози життю чи здоров’ю військовослужбовці вимушені реагувати на ситуацію, в тому числі застосовуючи зброю.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення