За добу в державі поліція вилучила близько двох тонн канабісу, - Національна поліція

12.09 18:05    
Поліцейські викрили масштабні нарколабораторії та вилучили великі партії наркотичної речовини в Івано-Франківській, Київській та Луганській областях. Тільки на Прикарпатті вартість вилучених наркотиків на «чорному» ринку становить понад 50 мільйонів євро.

Так, на Прикарпатті поліцейські спільно зі співробітниками СБУ викрили злочинну групу на організації масштабної нарколабораторії. Місцевий житель зі спільниками взяв в оренду теплично-овочевий комбінат в одному з сіл Косівського району. В теплицях площею 4 га зловмисники висадили елітні сорти наркотичних конопель з підвищеним вмістом тетрагідроканабінолу. Господарські та адміністративні будівлі пристосували під процес переробки наркотичної сировини.

Під час спецоперації правоохоронці затримали одного з організаторів та двох співорганізаторів, а також 20 найманих працівників, які забезпечували роботу нарколабораторії. Окрім того, вилучено два пістолети.

У теплицях на спеціальному ґрунті виявлено близько 100 тисяч дорослих нарковмісних рослин. Знайдено подрібнену рослинну масу сухих суцвіть та листя загальною вагою понад тонну. Вартість виготовленого з цієї сировини наркотику на «чорному» ринку могла становити понад 50 мільйонів євро. Кілограм готового наркотику організатори збували за 3,5 тисячі євро. Перевіряється версія, що наркотик гуртовими партіями переправляли за кордон.

Отримані внаслідок злочинної діяльності кошти зловмисники використовували на забезпечення функціонування угруповання, придбання обладнання, необхідного для ведення та розширення протиправного «бізнесу».

Встановлено, що наймані працівники включно з охороною працювали в дві зміни за грошову винагороду та проживали в господарських будівлях з кухнею і їдальнею. Плантація була обладнана високотехнологічними системами підігріву, освітлення, поливу, підживлення ґрунту та повітря, датчиками температури і вологості, централізованою мережею відеоспостереження та охоронялася службовими собаками. Працівників під час зміни зачиняли на території, щоб уникнути крадіжок і самовільного виходу з території.

Наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Триває документування та вилучення доказів. Зловмисникам загрожує до 12 років позбавлення волі.

Масштабну нарколабораторію викрили і поліцейські Київської області на Обухівщині. Так, в ході відпрацювання оперативної інформації поліція виявила виробництво канабісу в будівлі колишнього нічного клубу, неподалік місцевої ради одного з селищ.

У нарколабораторії, яка була оснащена найсучаснішим обладнанням, виготовлялася марихуана високої якості. На підприємстві документувався облік рослин канабісу: від посадки до обробки готової продукції.

Поліцейські вилучили готову продукцію вартістю понад мільйон гривень. Також вилучено більше 400 кущів конопель та обладнання вартістю майже 300 тисяч гривень.

Оперативні працівники та слідчі Обухівської поліції встановлюють канали постачання та подальшої реалізації виготовленої продукції.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) Кримінального кодексу України.

А на Луганщині поліцейські викрили наркоділка, який в теплицях вирощував коноплі та з метою збуту виготовлював марихуану.

Детективи слідчого управління разом зі співробітниками Лисичанського відділу поліції та бійцями батальйону поліції особливого призначення задокументували злочинну діяльність чоловіка, який за місцем свого мешкання спорудив 4 «розумні» теплиці з сучасними системами освітлення та іригації.

В ході проведення санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено 9 металевих бочок по 200 л, заповнених висушеною марихуаною, два поліетиленові пакети з висушеними, але ще не подрібненими суцвіттями конопель, та 710 кущів рослин конопель тощо.

Чоловіка затримано в порядку статті 208 КПК України. Тривають невідкладні слідчі дії в рамках кримінального провадження за ознаками складу злочину, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України. Вирішується питання щодо обрання затриманому запобіжного заходу.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:13
Сапери Чернігівщини вилучили 26 вибухонебезпечних предм ...
Сьогодні 12:11
«Кріт» російської розвідки під виглядом капелана намага ...
Сьогодні 12:08
Рятувальники ліквідували наслідки обстрілу в Покровсько ...
Сьогодні 12:06
Волынь примет 500 вынужденных переселенцев из Донецкой ...
Сьогодні 12:03
Волинянки мають потужний волейбольний удар
Сьогодні 11:59
Створення безбарʼєрного простору в Україні: визнач ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення