Валерія Коломієць: Понад дві третини клієнтів системи БПД задоволені правовою допомогою

24.09 23:04    
Серед клієнтів, які отримали вторинну правову допомогу у місцевих центрах та бюро, 85% досягли успіху. 69% клієнтів вирішили свої правові питання завдяки роз’ясненням та консультаціям фахівців системи БПД. Такі результати опитування 1,6 тисячі клієнтів системи БПД. Дослідження проведено Київським міжнародним інститутом соціології (КМІС) за підтримки Проекту «Доступна та якісна правова допомога в Україні».

Перше всеукраїнське дослідження рівня задоволеності клієнтів було проведено у серпні цього року. За телефоном було опитано 1200 клієнтів місцевих центрів з надання БВПД та бюро правової допомоги, а також 400 клієнтів єдиного контакт-центру системи БПД. Респондентами опитування стали люди, які зверталися за правовою допомогою з серпня 2018 року по липень 2019 року.

«Соціологічні опитування дають нам можливість оцінити роботу системи БПД, визначити, що треба змінити, які запровадити нові сервіси», – зазначив директор Координаційного центру з надання правової допомоги Олексій Бонюк.

Рекомендують та вже порадили своїм знайомим звертатися до системи БПД 88% клієнтів, яким були надані правові консультації та роз’яснення у місцевих центрах та бюро правової допомоги. Серед респондентів, які отримали вторинну правову допомогу, 87% відповіли «так» на це запитання. Серед людей, які телефонували до контакт-центру, 79% готові надати його номер своїм знайомим чи вже рекомендували їм зателефонувати в разі потреби.

Доступність послуг задовольнила 86% клієнтів місцевих центрів та бюро. Серед клієнтів контакт-центру позитивну відповідь на це запитання дали 75%.

73% опитаних зазначили, що було нескладно зібрати та подати документи, необхідні для призначення представника або адвоката. 83% респондентів відповіли, що задоволені оперативністю призначення представника або адвоката після отримання місцевим центром або бюро необхідних документів.

Серед клієнтів, які отримали правові консультації та роз’яснення, повністю задоволені обслуговуванням 71%. Максимальну оцінку поставили 75% респондентів, які звернулися за вторинною правовою допомогою. Рівень обслуговування повністю влаштував 57% респондентів, які телефонували до контакт-центру системи БПД за номером: 0 800 213 103.

«Наразі доступ до системи безоплатної правової допомоги мають мільйони громадян. Багато з тих, хто сьогодні звертається до наших центрів і бюро, раніше не мали можливості отримати безкоштовну допомогу та захистити свої інтереси в суді. Те, що понад дві третини клієнтів системи БПД задоволені правовою допомогою – це дуже хороший результат. Водночас, ми не стоїмо на місці. Система БПД постійно удосконалюється та розширюється, аби максимально задовольнити потреби у правовій допомозі якомога більшої кількості громадян», – наголосила заступник Міністра юстиції Валерія Коломієць.

«Результати дослідження свідчать про високий рівень довіри клієнтів до системи БПД, ефективність роботи, високу якість правової допомоги. Але це не означає, що ми маємо зупинитися на досягнутому. Система БПД буде розвиватися, вдосконалюватися, запроваджувати нові сервіси», – зазначив Олексій Бонюк.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення