У прикордонних загонах розгортають оперативно-розшукові підрозділи

07.12 17:21    
Держприкордонслужба активно комплектує особовим складом новостворені оперативно-розшукові підрозділи (ОРП). Цього тижня Вища атестаційна комісія погодила призначення 25 офіцерів на посади заступників начальників загонів з оперативно-розшукової діяльності.

Це стало можливим завдяки законодавчим змінам. Минулого місяця Верховна Рада України проголосувала законопроект 2161, яким внесла зміни до Закону «Про оперативно-розшукову діяльність». Нововведення передбачили можливість створювати оперативно-розшукові підрозділи в прикордонних загонах. Це дозволить охоронцям рубежів краще і швидше реагувати на криміногенну обстановку у прикордонні. Адже раніше законодавство передбачало, що оперативно-розшукову діяльність здійснюють лише відповідні підрозділи Адміністрації служби (у Києві) та Регіональних управліннях (у Львові, Харкові, Житомирі, Одесі, Херсоні, Краматорську).

Менш ніж за місяць був розроблений штат головних оперативно-розшукових відділів прикордонних загонів. Також за аналогією з Адміністрацією Держприкордонслужби (за такими ж напрямами діяльності) реформовані оперативно-розшукові підрозділи в регіональних управліннях. Наразі триває підбір та призначення керівництва і оперативного складу ОРП, які вже до кінця року розпочнуть свою роботу у прикордонних загонах.

Оперативно-розшукова діяльність - одна з основних функцій діяльності прикордонного відомства. З початку цього року в результаті роботи оперативно-розшукових підрозділів Держприкордонслужби вдалося досягти значних результатів. Зокрема, виявлено та обліковано в ЄРДР майже 1 300 кримінальних правопорушень та встановлено 418 осіб, причетних до діяльності незаконних збройних формувань.

Також була припинена діяльність майже 70 протиправних груп, до яких входили понад 220 осіб. Із них 27 груп спеціалізувалися на організації незаконної міграції та торгівлі людьми, 6 груп займалися контрабандою наркотиків (вилучено 555 кг наркотиків). Ще 14 груп спеціалізувалися на незаконному переміщенні товарів (вилучено 16 млн пачок сигарет, близько 135 тонн контрафактного спирту, понад 18 тонн алкогольних виробів та майже 150 кг бурштину).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:15
П'ятеро людей отримали травми в результаті двох ДТП на ...
Сьогодні 00:02
У Львівському районі внаслідок зіткнення з автомобілем ...
Вчора 23:58
Працівники поліції виявили 16-річного студента з наркот ...
Вчора 23:54
У Львові поліцейські затримали зловмисницю, підозрювану ...
Вчора 23:51
Малий бізнес Рівненщини сплатив до місцевих бюджетів ма ...
Сьогодні 00:54
Україна визначила стратегічні цілі у протимінній діяльн ...
Сьогодні 00:01
У Києві відбулася зустріч, присвячена підтримці реформи ...
Вчора 23:59
Газовики прифронтових областей отримали 20 тонн обладна ...
Вчора 23:57
Сергій Марченко зустрівся з міністрами фінансів G7
Вчора 23:55
Бігун: Іноземні інвестори можуть диверсифікувати ризики ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення