Кувейтські інвестори розглядають перспективи капіталовкладення у проекти «чистої» енергетики, енергоефективності та переробки сміття в Україні

12.12 10:52    
Це питання обговорили представники Держенергоефективності із керівниками кувейтських компаній «GEMS Advisory Group» та «Taibat Al-khair Holding Co», що входить до великого інвестиційного холдингу «Al Salam Group Holding».

«Ми цінуємо можливість презентувати Україну кувейтському бізнесу. Важливо зауважити, що ця зустріч стала можливою за сприяння Посольства України в Кувейті», - повідомив Костянтин Гура, радник Голови Держенергоефективності.

Як відомо, не зважаючи на значні ресурси нафти та усвідомлюючи переваги низьковуглецевої економіки, Кувейт має на меті досягти 15% «чистої» енергії до 2030 року. Тож, від співпраці у цій сфері виграють обидві країни.

У ході перемовин Костянтин Гура акцентував увагу на тому, що інвестиційний клімат в Україні покращився: «За даними BloombergNEF, за рік Україна піднялася із 63-го на 8-е місце рейтингу інвестиційної привабливості «чистої» енергетики серед країн, що розвиваються».

«За останні 5 років ми створили дієві стимули та привабливі умови для інвестування як у проекти з енергоефективності, так і «чистої» енергетики. Підтвердження – реалізовані проекти на понад 4 млрд євро. На ринок зайшли інвестори у т.ч. із різних куточків світу: Норвегії, Данії, Іспанії, Туреччини, Китаю тощо», - повідомив Юрій Шафаренко, директор Департаменту відновлюваних джерел енергії Держенергоефективності.

Загалом, сторони обговорили діюче законодавство, заплановане впровадження аукціонів та подальшу стратегію розвитку «чистої» енергетики. Після цього розглянули найбільш затребувані проекти для українських громад, серед яких – виробництво електроенергії та тепла з відновлюваних джерел, а також генерації енергії із сміття.

Також учасники зустрічі домовилися опрацювати можливі потенційні напрями роботи кувейтських інвесторів на українському ринку та розглянути проекти на Інтерактивній карті «UAMAP».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 13:10
У Сумах запрацював Центр допомоги врятованим
Сьогодні 13:09
Ворог вдарив по Селидовому, загинула жінка
Сьогодні 13:01
Польські фермери поновили блокування напрямків пунктів ...
Сьогодні 13:00
Комітет з питань інтеграції України до ЄС здійснив робо ...
Сьогодні 12:53
Вкотре Київська митниця передала товари для потреб обор ...
Сьогодні 00:01
Верещук зустрілася з українською громадою у Бельгії
Вчора 16:11
Енергетична безпека України — один з ключових пріоритет ...
Вчора 16:09
Івано-Франківський національний медичний університет об ...
Вчора 16:07
Засуджено мешканця Одещини, який перейшов на бік ворога ...
Вчора 16:05
За розстріл цивільного авто під час окупації Київщини з ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення