Заступники оборонних відомств України та Канади уточнили основні напрями розвитку двостороннього співробітництва

17.12 23:18    
Сьогодні, 17 грудня, у Києві відбулася зустріч заступників Міністра оборони України Аліни Фролової та Олександра Поліщука із заступником Міністра національної оборони Канади (з політичних питань) Пітером Хаммершмідтом.

Захід відбувся в рамках візиту в Україну делегації Міністерства національної оборони Канади, який став можливим завдяки домовленостям, досягнутим за результатами участі Міністра оборони України у Міжнародному форумі з питань безпеки, що проходив у канадському місті Галіфакс в листопаді цього року.

Метою перебування іноземних військових посадовців в Україні є проведення стратегічного діалогу на рівні заступників оборонних відомств, а також уточнення основних напрямів розвитку українсько-канадського двостороннього співробітництва.

Заступник Міністра оборони України Аліна Фролова подякувала канадській стороні за послідовну підтримку України на міжнародній арені, а також консультативно-дорадчу і матеріально-технічну допомогу. У цьому контексті вона відзначила позитивний результат тренувальної місії UNIFIER щодо якісної підготовки особового складу ЗС України канадськими військовими інструкторами.

Інформуючи іноземну делегацію про поточну безпекову ситуацію в Україні, основну увагу вона зосередила на подіях, що наразі відбуваються в районі проведення операції Об’єднаних сил в Донецькій і Луганській областях. Аліна Фролова наголосила, що керівництво нашої держави та Міністерства оборони виступає за врегулювання ситуації виключно політико-дипломатичним шляхом, а також підкреслила, що підтримка України з боку міжнародних партнерів є надважливою у цьому процесі.

Сторони обговорили і подальші напрями реформування та розвитку вітчизняного оборонного відомства, зокрема в частині реалізації Програми трансформації Міністерства оборони та Збройних Сил України, яку невдовзі має презентувати Міністр оборони України. Конкретизуючи порушене питання, заступник Міністра Олександр Поліщук повідомив, що згадані трансформації відбуватимуться за п’ятьма основними напрямками. Це, зокрема, нова оборонна політика, впровадження стандартів НАТО, цивільно-демократичний контроль, кар’єрне зростання, освіта і соціальне забезпечення військових, а також антикорупційна політика відомства. При цьому він підкреслив, що основою впровадження зазначених реформ стане систематизація процесів та інституалізація оборонного відомства.

З-поміж інших важливих тем, які оговорювалися в рамках двосторонньої зустрічі, стала реформа військової освіти. Українська сторона наголосила на необхідності кардинальних комплексних змін за згаданим напрямком. Було підкреслено важливість вивчення українськими військовими англійської мови з метою досягнення сумісності з підрозділами збройних сил держав-членів НАТО та більш гнучкої інтеграції до Альянсу.

Канадська сторона відзначила значний прогрес в реформуванні військового відомства України з часу проведення оборонних консультацій, що тривали в Канаді у лютому поточного року. За підсумками діалогу члени делегацій військових відомств обох країн наголосили на необхідності продовження співпраці на всіх рівнях, подальшого розширення співробітництва між двома країнами, а також висловили готовність і надалі підтримувати взаємовигідне партнерство.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення