ДАБІ запроваджує низку інструментів, які унеможливлять безпідставні відмови на дозволи з будівництва

13.02 23:01    
ДАБІ запроваджує низку організаційно-управлінських інструментів, щоб ліквідувати практику надання безпідставних відмов у видачі дозвільних документів на будівництво.

«Під час нарад, що відбулися у січні поточного року під головуванням Прем’єр-міністра України, представники галузі озвучили низку проблем у сфері держархбудконтролю. Серед них – і безпідставні відмови або відмови за так званими формальними ознаками – кома поставлена не там, пропущена крапка тощо. Це абсолютно неадекватна ситуація, яка не може залишатись без реакції. Тож мною було вжито заходи реагування», - розповіла в.о. Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції Олена Костенко.

Зокрема, керівникам територіальних органів надано окреме доручення щодо зміни підходів у роботі із дозвільними документами та усунення практики необґрунтованих відмов. Так, наприклад, підстави для відмови у видачі дозволу на виконання будівельних робіт чітко прописані в Законі України «Про регулювання містобудівної діяльності» – це неповний пакет документів, невідповідність документів вимогам законодавства, виявлення недостовірних відомостей тощо. Формальні ж недоліки, які пов’язані із відсутністю розділових знаків у тексті, допущенням граматичних помилок, некоректним формулюванням назви об’єкта будівництва в заяві тощо мають відпрацьовуватися із замовниками в оперативному режимі та не ставати головною причиною відмови у видачі дозволу. А надумані підстави для відмови взагалі мають бути виключені із практики роботи територіальних органів.

«Видача дозвільних документів на будівництво повинна нарешті стати дійсно адміністративною послугою – належного формату та якості, так як це передбачено чинним законодавством. Замовник будівництва має право звернутись та отримати вичерпну консультацію, подати повний пакет документів – та мати позитивний результат наданої адміністративної послуги», - зауважила Олена Костенко.

Тож під особисту відповідальність керівники територіальних органів мають забезпечити належний розгляд звернень від суб’єктів містобудування. У разі невиконання або неналежного виконання доручення щодо кожного керівника та відповідального посадовця розглядатиметься питання притягнення до дисциплінарної відповідальності. Відсоток та динаміка відмов у видачі дозвільних документів на будівництво по регіонах аналізуватиметься та за результатами прийматимуться відповідні управлінські рішення.

Нагадаємо, через надходження чисельних скарг в.о. Голови Державної архітектурно-будівельної інспекції України Олена Костенко відсторонила від виконання службових обов’язків керівників територіальних органів ДАБІ в Одеській, Запорізькій, Харківській та Херсонській областях.

Ще раніше від виконання службових обов’язків було відсторонено шістьох посадових осіб, у тому числі директорів трьох Департаментів – державного архітектурно-будівельного контролю та нагляду, дозвільних процедур та нормативно-правового забезпечення. Щодо цих державних службовців порушено дисциплінарні провадження.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Сьогодні 10:36
Дніпропетровські рятувальники ліквідували пожежу, що ви ...
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення