Аудитори виявили порушень на суму понад 270 тис. грн у Черкаській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5

06.03 15:48    
Фахівці Управління Північного офісу Держаудитслужби в Черкаській області під час планової ревізії фінансово-господарської діяльності Черкаської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 Черкаської міської ради Черкаської області (далі – Школа, ЗОШ № 5, Заклад освіти) за період з 01.01.2014 по 31.10.2019 виявили фінансових порушень, що призвели до втрат фінансових та матеріальних ресурсів, на суму понад 270 тис. грн.

Школа при розрахунку середньої заробітної плати за час відпустки врахувала одноразові виплати (матеріальна допомога, премії та грошова винагорода педагогічним працівникам), що призвело до нарахування та виплати заробітної плати у завищеному розмірі, через що допущено втрати фінансових (матеріальних) ресурсів на загальну суму понад 100 тис. грн.

Видатки на оплату комунальних послуг, здійснили при наданні в ЗОШ № 5 платних освітніх послуг, які включені до калькуляцій їх вартості та від яких отримано дохід, не відшкодовувалися коштом джерела їх надходження, через що Заклад освіти допустив покриття видатків спеціального фонду за рахунок коштів загального фонду на суму понад 100 тис. грн.

Деяким працівникам нараховувалася та виплачувалася індексація грошових доходів не пропорційно до відпрацьованого часу та відповідно до неправильно визначеного базового місяця, що призвело до зайвого нарахування та виплати заробітної плати, чим допущено втрати фінансових (матеріальних) ресурсів на суму понад 35 тис. грн.

Через необґрунтовано включені видатки на ремонтно-будівельні роботи та оплату ЗОШ № 5 їх у повному обсязі виконавцям робіт зайво перераховано кошти на суму понад 20 тис. грн.

Окрім того, прибиральникам службових приміщень Школи нараховано та виплачено заробітну плату в розмірах менших, ніж установлений розмір мінімальної заробітної плати, що призвело до недоотримання заробітної плати фізичними особами на суму понад 50 тис. грн.

За недотримання вимог законодавства з фінансових питань трьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.

Про результати ревізії поінформовано прокуратуру Черкаської області, Управління стратегічних розслідувань в Черкаській області, Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України, Управління Служби безпеки України в Черкаській області, Черкаську міську раду, Департамент освіти і гуманітарної політики Черкаської міської ради.

Нагадаємо, черкаські аудитори виявили порушень на суму понад 1 млн грн у Черкаському вищому професійному училищі будівельних технологій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення