Біля кордону з РФ затримали автомобіль-двійник з вантажем на понад 1,5 мільйона гривень

26.03 18:55    
Днями на кордоні з Росією прикордонники Сумського загону завадили протиправним елементам здійснити злочинні наміри щодо незаконного переміщення товарів народного споживання.

Перевіряючи ділянку держрубежу в районі н.п. Покровка, що у Краснопільському районі, прикордонний наряд виявив невідомого. Особа здійснювала переміщення коробок з території України на територію Росії. Поряд знаходився автомобіль марки «Toyota Land Cruiser» темного кольору з водієм. Помітивши наближення правоохоронців, особа заскочила в авто та разом з водієм почали стрімко рухатися в тил України.

Законні вимоги наряду припинити правопорушення та зупинитися невідомі проігнорували. Навіть після попереджувальних пострілів вгору розпорядження прикордонників не виконали та продовжили тікати.

Невдовзі під час переслідування та пошуку прикордонники на території одного з приватних помешкань в н.п. Краснопілля виявили розшукуваний автомобіль. В ході проведення перевірочних заходів правоохоронці встановили, що цей транспортний засіб, скоріш за все, є автомобілем-двійником та має фальшиві номерні знаки. Адже під час перевірки було встановлено, що автомобіль такої ж марки з такими ж номерними знаками зареєстрований та знаходиться в одному з обласних центрів на півдні України.

Про даний факт прикордонники повідомили взаємодіючі правоохоронні органи. До Національної поліції направлене повідомлення про протиправне діяння, що містить ознаки кримінального правопорушення, передбачене ст. 290 (знищення, підробка або заміна номерів вузлів та агрегатів транспортного засобу) КК України.

Краснопільським районним судом винесено рішення щодо арешту виявленого автомобіля-втікача. Колегами з Національної поліції за участю прикордонників проведений огляд транспортного засобу, за результатами якого в ньому виявлено коробки, мішки та тюки з товарами народного споживання: автозапчастини в асортименті, спортивний одяг, відеотехніка та комплектуючі й аксесуари до неї. Попередня сума оцінки виявленого в автомобілі товару склала понад 1,5 мільйона гривень.

Позашляховик 2010 року випуску разом з вантажем вилучений співробітниками Національної поліції.

Правоохоронними органами проводяться визначені законодавством заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного переміщення через кордон товарів, а також викриття кримінальної групи, яка спеціалізуються на крадіжках та збутом автомобілів класу «люкс» на території України.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення