В Україну прибув літак із гуманітарною допомогою Китаю з медичними наборами

01.04 18:58    
Сьогодні у Міжнародний аеропорт «Бориспіль» прилетів літак із гуманітарною допомогою Китаю для України з медичними наборами, які наразі є критично важливим для боротьби з коронавірусною хворобою COVID-19 в державі. Про цю гуманітарну допомогу домовилися під час телемосту між двома державами, який відбувся 24 березня в Посольстві Китайської Народної Республіки в Україні.

В рамках допомоги Україною отримано набори для виявлення РНК-номінального коронавірусу COVID-19, медичні одноразові засоби захисту (костюми, хірургічні рукавиці, бахіли), медичні захисні окуляри, інфрачервоні термометри.

Під час офіційної процедури передачі вантажу Надзвичайний та Уповноважений Посол КНР в Україні пан Фань Сяньжун наголосив: "Ми докладаємо максимальних зусиль для того, щоб допомогти Україні в цей складний період боротьби зі світовою пандемію, яка, на жаль, не лишила осторонь і Україну. Сьогодні ми надаємо гуманітарну допомогу із медичними наборами, але не менш важливим є наша допомога із досвідом та знаннями, якими можемо поділитися з українськими медичними працівниками та методами попередження і лікування нового вірусу". Також пан Посол відзначив, що Україна прийняла вірне рішення щодо запровадження карантинних заходів у державі на упередження, не чекаючи стрімкого розповсюдження хвороби.

"Співпраця з провідними китайськими лікарями та українськими медичними працівниками та вірусологами щодо профілактики та лікування COVID-19, а також щодо організації надання допомоги та захисту персоналу під час подолання епідемії цієї нової хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 продовжується. Для нас дуже важливою є підтримка з боку КНР, оскільки завдяки отриманому досвіду ми маємо можливість не займатися винайденням роверу, а швидко застосовувати перевірені методи", - зазначив заступник Міністра охорони здоров’я України Андрій Семиволос під час отримання гуманітарної допомоги.

Підписали угоду про передачу гуманітарної допомоги радник з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні пан Лю Цзюнь та директор ДП "Укрвакцина" Станіслав Трут.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення