Аудитори Кропивницького виявили фінансові порушення під час державного фінансового аудиту селища Олександрівка

25.05 12:01    
Фахівці Управління Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області провели державний фінансовий аудит виконання селищного бюджету селища Олександрівка за період з 01.01.2016 по 30.11.2019.

Аудиторським дослідженням виявлено ряд причин і факторів, які перешкоджали в повному обсязі наповнювати бюджет селища. Зокрема, доходи втрачаються через неефективну систему управління фінансами територіальної громади та невикористання існуючих можливостей щодо мобілізації фінансових надходжень.

Аудиторами встановлено, що протягом досліджуваного періоду селищною радою втрачено можливість отримати майже 3,0 млн грн додаткових надходжень внаслідок: неналежного контролю за повнотою сплати орендної плати; відсутності єдиного підходу до визначення розміру орендної плати за землю залежно від її цільового призначення; неврахування територіальним підрозділом Держгеокадастру рекомендацій Державної служби України з питань геодезії, картографії та кадастру щодо збільшення розміру орендних ставок на землі сільськогосподарського призначення; несвоєчасного укладення і реєстрації договорів оренди земельних ділянок відповідно до прийнятих рішень селищної ради; безоплатного використання земельних ділянок без належним чином оформлених документів; відсутності роботи по внесенню змін до договорів оренди землі у зв’язку зі зміною нормативної грошової оцінки земельних ділянок; безконтрольного розміщення об’єктів зовнішньої реклами.

Окрім того, запроваджена система управління і контролю за діяльністю комунального підприємства «Оберіг-Аква» вплинула на фінансовий результат діяльності підприємства, не сприяла наповненню дохідної частини бюджету та призвела до неефективних витрат, яких можна було уникнути, через надання підприємству 2,3 млн грн фінансової підтримки. Зазначеному сприяє також затвердження економічно необґрунтованих тарифів та відсутність рішень щодо своєчасного їх перегляду.

За результатами проведеного аудиту були розраховані додаткові резерви надходжень від операцій із земельними ресурсами, які можуть у майбутньому скласти 22,2 млн грн. Вони зміцнять фінансову базу територіальної громади селища та дозволять направляти кошти на економічний і соціальний розвиток території.

Враховуючи результати аудиторського дослідження, фахівці Східного офісу Держаудитслужби в Кіровоградській області надали ряд пропозицій Олександрівській селищній раді задля ефективного та раціонального використання фінансових та матеріальних ресурсів, покращення соціально-економічного стану громади, усунення існуючих порушень та недопущення їх у майбутньому.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення