ДБР повідомило про підозру експоліцейському, який вистрілив у підлітка

12.06 12:33    
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, 12 червня 2020 року повідомили про підозру колишньому оперуповноваженому одного з відділів Криворізького відділу поліції ГУ Нацполіції в Дніпропетровській області, який на час скоєння кримінального правопорушення займав посаду працівника сектору превенції одного з відділень поліції того ж відділу поліції.

Поліцейський підозрюється в умисному завданні тяжких тілесних ушкоджень та перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 1 ст. 121 та ч. 3 ст. 365 Кримінального кодексу України).

За даними слідства, у серпні 2018 року на одній із вулиць Кривого Рогу двоє працівників поліції необґрунтовано звинуватили двох неповнолітніх у незаконному зберіганні та придбанні наркотичних речовин. Через це підлітки почали втікати від правоохоронців. Під час втечі один із потерпілих впав на землю, а поліцейський, який його наздогнав, здійснив 2 постріли у нього.

Внаслідок чого 17-річний потерпілий отримав вогнепальне кульове проникаюче поранення правої половини грудної клітини, яке за висновками судово-медичної експертизи відноситься до тяжких тілесних ушкоджень. Куля до сих пір знаходиться у легенях потерпілого.

Працівники Нацполіції Кривого Рогу приховували дані відомості майже рік і лише у серпні 2019 року розпочали розслідування за даним фактом. Крім того, вказане кримінальне провадження до квітня поточного року розслідував орган поліції, у якому працював підозрюваний, та фактично досудове розслідування у ньому не проводилось.

У квітні 2020 року після надходження матеріалів цього кримінального провадження до територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, досудове розслідування було активізовано та менш ніж за 2 місяці слідчі ДБР зібрали необхідну доказову базу для притягнення винного до відповідальності.

Слідчі ДБР в рамках досудового розслідування нададуть оцінку діям керівництва та службових осіб Національної поліції м. Кривого Рогу на предмет наявності ознак приховування тяжкого злочину свого колеги.

Наразі слідчі ДБР підготували клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без можливості внесення застави.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Дніпропетровської області. Оперативний супровід — Дніпропетровське управління ДВБ Національної поліції України.

У разі доведення вини, підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення