Владислав Криклій зустрівся з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере

19.06 10:14    
Міністр інфраструктури України Владислав Криклій провів робочу зустріч із Надзвичайним та Повноважним Послом Турецької Республіки в Україні Ягмуром Ахметом Гюльдере сьогодні, 18 червня, у Києві.

Сторони обговорили стан справ і перспективи подальшого співробітництва України та Турецької Республіки за різними напрямками.

Владислав Криклій подякував пану Послу за плідну співпрацю у сфері транспорту та підкреслив, що Україна дуже високо цінує дружні відносини з Турецькою Республікою. Він наголосив на необхідності пришвидшити розгляд турецькою стороною проєкту змін до Угоди про міжнародне автомобільне сполучення, який передбачає лібералізацію для перевізників і був направлений на розгляд турецької сторони в листопаді минулого року.

Важливим питанням зустрічі стало відновлення міжнародних регулярних авіаперевезень між Україною та Туреччиною.

Надзвичайний і Повноважний Посол Ягмур Ахмет Гюльдере відмітив, що турецька сторона готова приймати українських туристів, починаючи від 1 липня цього року, без проходження самоізоляції та тестування з дотриманням норм безпеки авіаперевізниками.

У свою чергу, Міністр повідомив, що низка авіакомпаній, зокрема, Azur Air Ukraine, SkyUp, Turkish Airlines, Pegasus Airlines та Windrose вже заявили про свою готовність здійснювати регулярні пасажирські рейси з України до Туреччини від початку липня.

Сторони також обговорили реалізацію потенційних інвестиційних проєктів, які плануються найближчим часом в Україні. Мова йшла про концесійні проєкти у морських портах Бердянська та Чорноморська, проєкти концесій в аеропортах Львова, Чернівців та Рівного, а також концесії залізничних станцій. Владислав Криклій відзначив, що Україна зацікавлена в розвитку взаємовигідного інвестиційного співробітництва та залученні потенційних інвесторів у транспортну галузь.

Участь у заході також взяли представники турецької компанії Limak Construction, яка спеціалізується на різноманітних інфраструктурних та інших будівельних проєктах, включаючи аеропорти, порти, автомагістралі, дамби, гідроелектростанції, очисні споруди, фабрики, промислові установки, продовольчі споруди, трубопроводи та будівлі готелів. Зокрема, компанія брала участь у будівництві нового аеропорту у Стамбулі, який планує стати найбільшим летовищем світу, здатним обслуговувати близько 150 млн пасажирів щорічно.

У свою чергу, Владислав Криклій, розповів та ознайомив представників компанії з масштабними інфраструктурними проєктами, які наразі впроваджуються в Україні. Це “Велике будівництво” та Національна програма відновлення мостів, а також проєкт модернізації міжнародного аеропорту “Дніпропетровськ”. Міністр зазначив, що участь в них можуть брати, як українські, так і іноземні компанії.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:36
У Миколаєві ДБР встановлює обставини вибухів через які ...
Сьогодні 11:34
8 тис євро за незаконний перетин кордону - Львівські по ...
Сьогодні 10:48
У березні підприємці отримали 1 037 кредитів на 3,9 млр ...
Сьогодні 10:48
Стрілець: Німеччина – надійний партнер України
Сьогодні 10:02
СБУ затримала «крота» фсб, який коригував ракетні удари ...
Вчора 23:42
Віталій Коваль провів зустріч з представником Міністерс ...
Вчора 23:40
Басалаєва: Україна потребує від європейських партнерів ...
Вчора 23:38
Верховний Суд підтвердив законність висновків аудиторів ...
Вчора 23:36
За зловживання зі збитками 1,5 млн грн судитимуть ексза ...
Вчора 23:34
Три лікарні у Львові, Тернополі та польському Кросно ро ...
23 квітня 12:01
На Житомирщині адвокатеса за 30 тис дол «гарантувала» п ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення