«Допомога Схід» - гуманітарна ініціатива, що доведена реальними справами

26.06 09:04    
Військовослужбовці Командування об’єднаних сил Збройних Сил не підмінюють роботу органів місцевої влади та самоврядування Донбасу, а всіляко допомагають їм у вирішенні проблемних питань місцевого населення, що мешкає в районі лінії зіткнення.

Днями, вчергове, стратегічна гуманітарна ініціатива «Допомога Схід» до району проведення операції Об’єднаних сил доставила вантаж на суму більш ніж 750 тисяч гривень. Це медичні інструменти, одноразовий медичний одяг, набори для проведення хірургічних втручань, набори для передопераційної підготовки та промивки ран і засоби гігієни. Допомогу отримали Комунальне некомерційне підприємство «Станично-Луганське територіальне медичне об’єднання» та Комунальне некомерційне підприємство «Обласна клінічна травматологічна лікарня» у місті Лиман.
«Допомога Схід» - гуманітарна ініціатива, що доведена реальними справами

- Ключове слово у назві стратегічної гуманітарної ініціативи «Допомога Схід», якою ми опікуємся вже другий рік поспіль, саме - «ДОПОМОГА», - наголосив командувач об’єднаних сил Збройних Сил генерал-лейтенант Сергій Наєв. - Це багатопрофільна та різнопланова програма цілеспрямованих дій щодо допомоги вирішення нагальних проблем мирних мешканців Донецької та Луганської областей.

Як повідомив командувач, за весь період роботи ініціативи «Допомога Схід» до більш ніж 30 медичних закладів Донбасу доправлено майже 70 тон гуманітарних вантажів переважно медичного призначення на суму близько 19 мільйонів гривень. Крім того одними з провідних напрямків її діяльності є надання допомоги соціально незахищеним людям, хворим, інвалідам, дітям, а також національно-патріотичне виховання дітей та молоді Донбасу.

- Достатньо пригадати випадок дворічної давнини, у розв’язанні якого ми брали активну участь, - каже генерал-лейтенант Сергій Наєв. - У 2017 році хлопець із Мар’їнки, в наслідку обстрілу отримав поранення ніг уламками снаряду. Він одразу отримав медичну допомогу в Мар’їнській центральній районній лікарні, але протягом року поранення нагадувало про себе, юнак відчував постійний біль у ногах, тому постало питання щодо необхідності подальшого лікування. 23 квітня 2018 року у рамках ініціативи «Допомога Схід», для належного лікування, його було направлено до Дніпропетровської обласної дитячої клінічної лікарні. Там йому надали безкоштовну висококваліфіковану медичну допомогу, курс спеціальних масажів та протибольових блокад. Згодом хлопець повернувся додому та зараз перебуває в доброму стані.

За словами командувача, підтримка мешканців Донбасу завдяки ініціативі «Допомога Схід» є яскравим прикладом об’єднання патріотичних сил заради стабільної гуманітарної ситуації на території Донецької та Луганської областей.

- Лише з початку поточного року в район проведення операції Об’єднаних сил в рамках гуманітарної ініціативи до медичних закладів розташованих у населених пунктах, наближених до лінії зіткнення, доставлено цільову гуманітарну допомогу загальною вартістю майже 4 мільйони гривень, - зазначив командувач об’єднаних сил Збройних Сил України генерал-лейтенант Сергій Наєв.

Зокрема, до Попаснянської центральної районної лікарні, Обласного госпіталю для ветеранів війни у Святогірську, Луганської обласної клінічної лікарні, Мар’їнської центральної районної лікарні та «Центру первинної медико-санітарної допомоги» Мар’їнської районної ради, а також до військово-цивільних адміністрацій міст Красногорівка та Мар’їнка.

Нагадаємо, що стратегічну ініціативу «Допомога Схід» було започатковано у квітні 2018 року, коли генерал-лейтенант Сергій Наєв очолив операцію Об’єднаних сил на території Донецької та Луганської областей. У 2019 році ініціативу «Допомога Схід» підтримав Головнокомандувач Збройних Сил України генерал-полковник Руслан Хомчак.

На даний час стратегічну ініціативу «Допомога Схід» підтримує Асоціація міжнародних автомобільних перевізників України на чолі з Леонідом Костюченко, Асоціація «Медична та благодійна допомога Франція-Україна», яку очолює Діана Дольс, благодійний фонд «БО Проект Варнави» керівник Володимир Любовецький.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення