Підрозділи Морської охорони взяли участь у дводенних тактико-спеціальних навчаннях

10.07 17:18    
Диверсанти захопили два вантажних судна, адміністративну будівлю Одеського порту і взяли заручників – саме такою була легенда навчань.

Штаб Антитерористичного центру при Службі безпеки України провів в Одеській та Миколаївській областях масштабні міжрегіональні антидиверсійні тактико-спеціальні навчання.

До навчань, максимально наближених до реальних умов, окрім Служби безпеки долучилися й підрозділи Морської охорони Держприкордонслужби, Нацполіції, ДСНС, ЗСУ, Нацгвардії, Морської пошуково-рятувальної служби, Адміністрації морських портів України, а також представники органів місцевої влади.

За задумом навчань з судна, яке знаходилось поза межами територіального моря, дві умовні озброєні диверсійні групи висунулися в напрямку Одеської затоки на швидкісних маломірних човнах. Одна з груп, увірвавшись в акваторію Одеського морського торгового порту, захопила адміністративну будівлю з заручниками та цивільне судно з метою подальшого блокування виходу з порту. Силовикам, які прибули на місце, зловмисники повідомили про свою готовність до вчинення терактів на території порту.

Тим часом друга група захопила інше судно на рейді порту «Південний», плануючи направити його до Миколаївського порту з метою подальшого підриву.

У штабі навчань представники залучених структур оцінили обстановку, ефективність сил і засобів, спрямованих на протидію терористичним проявам, визначили поетапні дії підрозділів. За розробленим планом реагування підрозділам Морської охорони було визначено забезпечити прикриття дій спецпідрозділу СБУ «Альфа» із знешкодження груп терористів, що захопили судно, та ізолювати район спецоперації в акваторії Одеського порту, а також - блокувати вихід з Дніпро-Бузького лиману після заходу в нього другого захопленого судна.

Для реалізації визначених завдань від Одеського загону Морської охорони залучалися малий катер, катер «Балаклава» й швидкісний катер відділу спеціальних дій із групою реагування.

В активній фазі навчань силами зведених штурмових груп спецпідрозділів було проведено операцію з нейтралізації «диверсантів» та звільнення «заручників». Також «альфівці» під прикриттям сил Морської охорони знешкодили й ті групи терористів, які захопили судна.

Паралельно за тактичним задумом навчань на технологічному майданчику одного з причалів при перекачуванні світлих нафтопродуктів внаслідок спрацювання вибухового пристрою виникла аварійна розгерметизація трубопроводу та розлив палива в обвалування. Полум’я охопило технологічний майданчик в межах обвалування. В цій фазі свої професійні дії демонстрували вже представники ДСНС.

Такі щорічні навчання направлені на підвищення рівня міжвідомчої взаємодії під час проведення антитерористичної операції на об’єктах транспортної інфраструктури південних регіонів нашої країни.

Регулярне проведення таких тренувань дозволяє суб’єктам боротьби із тероризмом посилити ефективність спільних дій під час проведення відповідних операцій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 16:52
На Львівщині ДБР затримало посадовця, який організував ...
Сьогодні 12:03
На Харківщині затримано інженерів-конструкторів, які хо ...
Сьогодні 11:02
На Запоріжжі викрили злочинне угруповання працівників з ...
Сьогодні 10:59
Стягнуто майже мільярд гривень активів експрезидента АТ ...
Сьогодні 10:59
Ювенальні прокурори поділилися досвідом впровадження мо ...
Сьогодні 10:58
Данія стала першою країною, яка за свій кошт закупить у ...
Сьогодні 10:56
Японія, ЄС та UNDP передали Україні обладнання для упра ...
Сьогодні 10:54
Міжнародна робоча група щодо екологічних наслідків війн ...
Сьогодні 10:52
Галущенко про нарощування потужностей ВДЕ: це не тільки ...
Сьогодні 10:50
Свириденко: Німецький бізнес зацікавлений збільшувати і ...
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення