ДБР повідомило про підозру прикордоннику Чопського прикордонного загону

16.08 16:01    
Слідчі територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Львові, повідомили про підозру старшому офіцеру Чопського прикордонного загону (полковнику). Він підозрюється у наданні неправомірної вигоди за сприяння в незаконній діяльності щодо переміщення тютюнових виробів через державний кордон (ч.3 ст.369 КК України).

За даними досудового розслідування, на початку березня 2020 року підполковник звернувся до керівника одного з підрозділів Чопського прикордонного загону із пропозицією надання неправомірної вигоди у сумі 5 000 доларів США. За кошти він просив сприяти йому та спільникам (цивільним особам) в організації та переміщенні тютюнових виробів через державний кордон за допомогою катапульти.

17 липня 2020 року прикордонник передав керівнику частину неправомірної вигоди у сумі 4 000 доларів США та повідомив коли буде відбуватись переміщення тютюнових виробів.

Вночі 15 серпня 2020 року неподалік лінії державного кордону затримано цивільного громадянина, в автомобілі якого знаходились 28 560 пачок цигарок, а також технічне спорядження, призначене для перекидання тютюнових виробів шляхом катапультування.

Наразі проводяться слідчі (розшукові) дії. А саме проведено обшук за місцем проживання прикордонника та співучасників злочину. Вилучено транспортний засіб та майно, що перебувало у ньому, а також технічні засоби для упаковки тютюнових виробів, радіокерований безпілотний літальний апарат, пристрої для керування літальним апаратом чи використання катапульти, рації, прилади нічного бачення, а також інші речі, що містять докази протиправної діяльності.

Окрім того, проводяться обшуки в осіб, пов’язаних із незаконним переміщенням тютюнових виробів та допити свідків. Вирішується питання щодо обрання військовослужбовцю запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення від займаної посади.

У разі доведення вини підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років з конфіскацією майна або без такої.

Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює військова прокуратура Ужгородського гарнізону.

Оперативний супровід - ВБКОЗ Управління Служби безпеки України в Закарпатській області та ВВВБ по Чопському прикордонному загону УВВБ «Захід».

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:18
Львів отримав 10 нових трамваїв за підтримки Європейськ ...
Сьогодні 00:10
Тарас Висоцький: Українські аграрії потребують підтримк ...
Сьогодні 00:09
Слідчі Тернополя затримали продавця наркотиків й оголос ...
Сьогодні 00:06
На Львівщині судитимуть колишнього сільського голову, о ...
Сьогодні 00:02
На Київщині правоохоронці скерували до суду обвинувальн ...
Сьогодні 00:09
Європейська Комісія схвалила План для Ukraine Facility
Сьогодні 00:07
Верещук взяла участь у засіданні Політичного комітету Р ...
Сьогодні 00:05
Університетські лікарні двох медзакладів вищої освіти з ...
Сьогодні 00:03
Рахівчанин намагався переправити через кордон 35-річног ...
Сьогодні 00:01
У Мінінфраструктури обговорили відновлення енергосистем ...
Вчора 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення