Мрію заспівати Гімн України на центральній площі Горлівки

13.10 17:25    
Учасниця першого набору в рамках проєкту «Нове обличчя кордону» поділилася своїм власним досвідом – що не бажанням одним, а наміром –долаються усі верстви на путі до мрії!

Війна на сході України змусила багатьох жителів Донбасу залишити рідні міста і села та шукати кращої долі в інших куточках держави.

Однією з таких вимушених переселенців стала й Олена. До приходу в її рідну Горлівку російсько-окупаційних військ, вона жила тихим спокійним життям. Мала невеличкий власний бізнес, квартиру в центрі міста та виховувала маленьку доньку. З моменту встановлення на частині території України «руського міра», Олена зрозуміла, що не хоче такого майбутнього для себе та своєї дитини і, залишивши майже все, виїхала з тимчасово окупованої території. Непереборне бажання повернутися до мирної української Горлівки не давало дівчині спокою, вона вирішила діяти, а не очікувати.

Одного дня Олена дізналася про перший в історії Державної прикордонної служби України набір в рамках проєкту «Нове обличчя кордону» - прикордонне відомство запрошувало всіх охочих до служби за контрактом на конкурсній основі. Дівчину почала обіймати надія – вона вирішила спробувати і свої сили. Успішно подолавши всі етапи відбору, Олена уклала свій перший контракт і стала частиною міцної прикордонної родини. Проходити службу вона хотіла тільки в зоні проведення антитерористичної операції. Керівництво задовольнило її прохання, і Олена опинилася в лавах відділу прикордонної служби «Зайцеве» Краматорського прикордонного загону. На той час служба прикордонників на лінії зіткнення тільки починала налагоджуватись. Підрозділ, де до цих пір служить Олена, тоді виконував бойові завдання в контрольному пункті в’їзду-виїзду «Зайцеве». Цивільна тендітна дівчина виявилася справжнім воїном з міцним характером, стійко переносила великі навантаження, швидко вчилася та добре виконувала свої службові обов’язки.

З часом лінія розмежування набула більш сталого вигляду, наші війська міцно закріпились на визначених рубежах. Було прийнято рішення про перенесення КПВВ «Зайцеве» до населеного пункту Майорськ. Зараз зміна прикордонних нарядів в КПВВ несе службу в кількох сотнях метрах від фронту. Тепер, кожен раз виходячи на зміну, Олена буквально бачить рідне місто неозброєним оком. Це ще більше мотивує її до вдосконалення своєї професійної майстерності заради досягнення завітної мети. Для цього Олена вступила до Національної академії Державної прикордонної служби України ім. Богдана Хмельницького, де зараз успішно навчається на заочній формі.

За сумлінне виконання службових обов’язків Олена неодноразово заохочувалася грамотами та відомчими нагородами. Мрія про мир в Україні, про звільнення рідної землі від окупанта надихає дівчину на нові звершення, особистий розвиток, рух вперед. Сама Олена каже, що наступним кроком в її житті має стати виконання Гімну України на центральній площі рідного міста.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:38
СБУ затримала агента рф, який хотів скоригувати ракетни ...
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення