Віртуальна зустріч для обговорення реальних результатів і очікуваних перспектив

21.10 16:34    
Днями відбулася онлайн-зустріч з представниками Європейської служби зовнішньої діяльності щодо стратегічного перегляду мандату Консультативної місії ЄС з реформування сектору цивільної безпеки України.

3 огляду на те, що у 2021 році спливає термін дії чинного мандату місії, Брюссель розпочав процедуру аналізу її діяльності. Для цього заплановані зустрічі з усіма основними партнерами.

«Консультативна місія ЄС була і залишається нашим стратегічним партнером. Ми продовжимо рухатися у напрямі стратегічного планування, але також переходимо на імплементаційний рівень», - зазначила під час зустрічі заступниця міністра МВС Тетяна Ковальчук.

Українські прикордонники та партнери з ЄС під час онлайн перемовин обговорили внесок Місії EUAM у реформування сектору цивільної безпеки України та перспективи співпраці.

Керівництво та представники Держприкордонслужби подякували партнерам з ЄС за підтримку в процесі розвитку прикордонного відомства України та опрацюванні відповідних стратегічних документів, а також за широкий спектр співробітництва з експертами Місії КМЄС у сфері протидії корупції, аналізу ризиків, роботи з громадськістю і ЗМІ, кібербезпеки та підготовки персоналу.

Зокрема перший заступник Голови Державної прикордонної служби України Володимир Нікіфоренко наголосив, що представники Місії протягом 2015-2019 років допомагали прикордонному відомству розробляти основоположні документи. Відповідні експерти взяли участь у розробці стратегії розвитку відомства, концепції та стратегії інтегрованого управління кордонами (ІУК), плану спільної охорони кордону з країнами ЄС та Молдовою, інших доленосних документів.

Крім того, представники Держприкордонслужби висловили сподівання на подальшу співпрацю та її розширення. Зокрема, що регіональні офіси Місії у Львові, Харкові, Одесі та Маріуполі також матимуть мандат на роботу з прикордонниками у сфері впровадження стратегії ІУК на оперативному та місцевому рівнях.

Разом з цим, прикордонники підтвердити готовність щодо подальшої співпраці в рамках Плану дій на 2019-2021 роки, а саме щодо моніторингу виконання Стратегії ІУК до 2025 року та Плану реалізації на 2020-2022 роки; допомоги в питаннях створення в прикордонному відомстві України ОФІСУ РЕФОРМ та нормативного врегулювання питання обробки та обміну даними записів реєстрації пасажирів PNR.

Керівництво та персонал Державної прикордонної служби України високо цінує ту підтримку та допомогу, яку надає Європейський Союз. Перший заступник Голови ДПСУ запевнив, що Україна залишається надійним форпостом безпеки на сході Європи.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 00:07
На пожежі в Ужгороді одну людину врятовано та двадцять ...
Сьогодні 00:05
Станом на 17 березня профінансовано на пенсійні виплати ...
Сьогодні 00:02
У Запоріжжі ліквідовано шахрайський call-центр, який ош ...
Вчора 23:58
Самопроголошеного голову Димерської ОТГ засуджено за сп ...
Вчора 23:54
У Львові два укриття на заводі приведуть в належний ста ...
Сьогодні 00:09
Офіцерське звання за 40 днів: Міноборони запроваджує но ...
Сьогодні 00:04
Понад 4,5 тис підприємців отримали доступні кредити на ...
Сьогодні 00:03
Свириденко: Уряд виділив додатково 5 млрд грн на закупі ...
Сьогодні 00:02
Укрзалізниця запускає новий міжнародний маршрут Прага – ...
Вчора 23:59
Естонія та Україна обговорили стан підготовки та провед ...
16 березня 10:35
У Житомирі син напав на батька та силоміць відібрав пен ...
15 березня 15:55
У Житомирі поблизу під’їзду багатоповерхівки вбили чоло ...
14 березня 13:32
Житомирські спецслужби затримали керівника волинського ...
12 березня 16:56
У Житомирі водій «Toyota Camry» побив чоловіка, якого л ...
05 березня 16:02
У Житомирі поліція викрила шахрая, який «надавав матері ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення