Прем’єр-міністр обговорив спільні проекти з Головою представництва ЄІБ в Україні

29.10 21:32    
Україна зацікавлена в розширенні подальшої співпраці з Європейським інвестиційним банком, зокрема у сфері фінансування транспорту, енергетичного сектору та міської інфраструктури. Про це Прем’єр-міністр Денис Шмигаль відзначив 29 жовтня під час зустрічі з Головою представництва Європейського інвестиційного банку в Україні Жан-Еріком де Загоном.

За словами Прем’єр-міністра, між Урядом України та ЄІБ склалися продуктивні робочі стосунки. Інвестиційні ресурси Банку є одним із пріоритетних джерел фінансування проектів розвитку в Україні.

Денис Шмигаль зауважив, що на початку грудня Урядова делегація планує відвідати Брюссель та Люксембург для проведення засідання Ради асоціації між Україною та ЄС. Під час візиту плануються також зустрічі з високопосадовцями Європейського Союзу, Європейського інвестиційного банку та Європейського банку реконструкції та розвитку.

«Розраховую, що ми можемо напрацювати пакет інвестиційних пропозицій, які могли б підписати в грудні під час офіційного візиту», — зазначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр також висловив сподівання, що проекти, передбачені спільними угодами, які були укладені під час 22-го Саміту Україна-ЄС 6 жовтня 2020 року, вдасться реалізувати якнайшвидше.

Під час зустрічі Денис Шмигаль та Жан-Ерік де Загон обговорили приєднання України до ініціативи Європейського Союзу Green Deal та реформу діджиталізації.

«Ініціатива Green Deal — це важливий пріоритет Уряду, який ми обговорювали з віце-президентами Єврокомісії. Над реалізацією відповідних проектів ми працюємо щодня. Це частина наших євроінтеграційних домовленостей», — відзначив Денис Шмигаль.

Прем’єр-міністр також наголосив, що Міністерство цифрової трансформації швидко рухається в напрямку діджиталізації в Україні. «Все, що стосується цифровізації, зокрема проектів у сфері транспорту та інфраструктури, для нас дуже важливе. І ми будемо реалізовувати ці проекти, коли будуть з’являтися відповідні пропозиції», — підкреслив очільник Уряду.

Денис Шмигаль також підтримав пропозицію Голови представництва Європейського інвестиційного банку в Україні створити так звані дашборди, на яких відображатиметься прогрес в реалізації проектів та дав відповідні доручення.

Прем’єр-міністр подякував Європейському інвестиційному банку за послідовну фінансову підтримку України та сприяння в реалізації розвиткових проектів.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:38
СБУ затримала агента рф, який хотів скоригувати ракетни ...
Вчора 23:54
У Хмільницькому районі чоловік ножем поранив знайомого ...
Вчора 23:46
Псевдопосадовиці з Генічеська повідомлено про підозру у ...
Вчора 23:27
За крадіжку та наругу над могилою полеглого захисника ф ...
Вчора 23:25
Понад 64 тис грн втратив прикарпатець перейшовши за фіш ...
Вчора 23:56
Свириденко: Витрачати державні кошти на товари внутрішн ...
Вчора 23:45
Кубраков: Розширюємо міжнародне партнерство для забезпе ...
Вчора 23:43
Карандєєв: Успіх стратегічних комунікацій – ключове для ...
Вчора 23:42
На Вінниччині молодик викрав з банківської карти знайом ...
Вчора 23:41
На Буковині прокуратура зобов’язала комунальну установу ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення