ЄС підтримує навчання українських прикордонників та митників задля кращого управління кордонами

23.11 17:30    
Досвідчені викладачі Києво-Могилянської школи врядування провели тренінг для прикордонників та митників.

Днями представники Державної прикордонної служби України та Державної митної служби України завершили дводенний тренінг на тему: «Моніторинг, оцінювання й управління якістю», організований у межах проєкту «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами (ІУК) в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом. Тренінг став черговим кроком до формування дієвої системи моніторингу й оцінювання імплементації Стратегії і Плану Заходів інтегрованого управління кордонами в Україні.

«Моніторинг та оцінювання – це важлива й неодмінна складова життєвого циклу будь-якого проєкту, яка дозволяє здійснювати належний контроль та знаходити відповіді на питання “Де ми перебуваємо у поточний момент?”, “Чи рухаємося ми у правильному напрямі?”, “Які коригувальні заходи слід застосувати?” У межах впровадження інтегрованого управління кордонами в Україні відповідні Стратегія і План Заходів є тим самим проєктом, який спрямований на досягнення реальних змін, і для його реалізації потрібна належна система моніторингу й оцінювання», - зазначив Арунас Адоменас, керівник проєкту EU4IBM.

Тренінг провели досвідчені викладачі Києво-Могилянської школи врядування для 15 прикордонників і митників. Учасники отримали методику та інструменти, які застосовуються у процесі моніторингу, оцінювання та управління якістю, адаптовані до Стратегії і Плану заходів ІУК в Україні. Особливу увагу було приділено специфіці кожного процесу, особливостям формулювання мети, цілей, завдань політик, визначенню індикаторів, розробці й застосування стратегій збору даних, необхідних для проведення моніторингу та оцінювання, а також вимірюванню прогресу.

«Сподіваємося, що виконання Стратегії і Плану заходів ІУК в Україні матиме відчутні й тривалі результати, які дозволять і суб’єктам господарювання, і громадянам України отримати можливість простіше, безпечніше і швидше перетинати державний кордон. Разом ми прямуємо до того моменту, коли кордони будуть сприйматися не роз’єднуючим, а радше об’єднуючим та убезпечуючим засобом», - прокоментував Ксав’є Камю, керівник секції «Ефективне врядування та демократизація» у Представництві ЄС в Україні.

Тренінг — черговий захід проєкту на підтримку національних суб’єктів інтегрованого управління кордонами в розробці інструментів і процедур ефективного управління та впровадження політики ІУК в Україні. Наступні заходи проєкту будуть стосуватися розробки індикаторів моніторингу та критеріїв оцінювання, напрацювання й реалізації методики моніторингу виконання Стратегії і Плану заходів ІУК, а також запровадження електронної системи моніторингу.

Довідкова інформація:

Проєкт «Підтримка ЄС у зміцненні інтегрованого управління кордонами в Україні (EU4IBM)», що фінансується Європейським Союзом та втілюється Міжнародним центром з розвитку міграційної політики (ICMPD), спрямований на підтримку впровадження реформ, які наближають українську систему управління кордонами до стандартів та передової практики Європейського Союзу в рамках Стратегії інтегрованого управління кордонами України, ухваленої Кабінетом Міністрів України 24 липня 2019 року. Проєкт триває з грудня 2019 р. до червня 2022 р.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення