Євроконтроль ухвалив рішення про приєднання України до Спільної системи маршрутних зборів, - Владислав Криклій

24.11 17:50    
Технічна інтеграція України до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю остаточно схвалена сьогодні в Брюсселі під час засідання Розширеного комітету Євроконтролю з питань маршрутних зборів (CRCO). Про це повідомив Міністр інфраструктури Владислав Криклій сьогодні, 24 листопада 2020 року.

Владислав Криклій подякував команді Украероруху за наполегливу роботу: «Це рішення ще раз підкреслює, що наш єдиний вектор розвитку – євроінтеграція у всіх напрямках».

Також для України встановлено розмір маршрутних зборів за аеронавігаційне обслуговування на 2021 рік – у повітряному просторі над територією країни та окремо – в частині міжнародного повітряного простору над відкритим морем (Green Zone), де відповідальність за обслуговування повітряного руху делегована Україні міжнародним співтовариством.

«Сьогодні ми завершили тривалий шлях довжиною у 16 років! Починаючи з 2004 року, відколи Україна стала членом Євроконтролю, було зроблено не одну спробу фіналізувати цей процес. Проте ряд внутрішній та зовнішніх, об’єктивних та суб’єктивних факторів стали тими перешкодами, в результаті яких ми залишалися єдиною країною з-поміж усіх 42 країн – членів Євроконтролю, яка функціонувала поза межами цієї системи. Завершення важливого етапу євроінтеграційних процесів у галузі аеронавігації дає Україні вагому перевагу: дозволить впровадити європейську систему формування та справляння плати за аеронавігаційні послуги», – прокоментував рішення Євроконтролю керівник Украероруху Андрій Ярмак, який взяв участь у засіданні CRCO у форматі відеоконференції.

Таким чином, вчергове підтверджено повну відповідність бази витрат та ставок плати за аеронавігаційні послуги Украероруху принципам Євроконтролю.

Серед переваг завершення технічної інтеграції для Украероруху – щорічний перерахунок ставок плати за аеронавігаційне обслуговування та встановлення актуальних ставок 1 січня кожного року з метою повного покриття витрат на забезпечення послуг. Затвердження двох окремих ставок маршрутних зборів – для повітряного простору над суверенною територією України та в міжнародному повітряному просторі над відкритим морем – дає нові потенційні можливості залучати додатковий транзитний трафік над Чорним морем. Цьому сприятиме встановлення окремої зони зі зменшеною ставкою разом із прийнятими позитивними рішеннями світових регуляторів з безпеки авіації EASA та FAA щодо перегляду заборонених зон для виконання польотів в українському повітряному просторі. Євроконтроль підтвердив технічну готовність до диференційного справляння плати за аеронавігаційне обслуговування вже з квітня-червня 2021 року.

«Мусимо привести українську нормативну базу у відповідність до прийнятого рішення. Проте, певен, ці кроки ми пройдемо швидко, адже ми – країна, яка обрала європейський вектор розвитку у своїй зовнішній політиці, тому чітко усвідомлюємо беззаперечні переваги цього процесу. У результаті успішної техінтеграції Україна стане повноцінним учасником уніфікованого для всіх країн – членів Євроконтролю процесу розрахунків», – зауважив Андрій Ярмак.

Повна технічна інтеграція України до Спільної системи маршрутних зборів Євроконтролю передбачає також підвищення ефективності прозорих та змістовних консультацій з авіакомпаніями щодо національної бази витрат та інвестиційних проектів. Крім того, обробка виставлених Євроконтролем рахунків за аеронавігацію від імені України забезпечить майже 100% їх оплату авіакомпаніями. Разом із тим, перевагою техінтеграції для авіакомпаній стане виставлення та справляння плати за аеронавігаційне обслуговування за стандартними та зручними для користувачів процедурами.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 10:15
СБУ затримала агентку фсб, яка наводила російські авіаб ...
Вчора 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Вчора 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Вчора 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Вчора 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
27 березня 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
27 березня 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення