За 11 місяців нараховано майже 127 млн грн плати за перевантаження, - Владислав Криклій

04.12 23:56    
Протягом січня-листопада цього року інспекторами Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією було перевірено понад 666 тисяч транспортних засобів, складено більше 13 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 127 млн грн плати за перевантаження.

Такими даними поділився Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

«Ефективний габаритно-ваговий контроль на українських дорогах продовжується. За підсумками 11 місяців цього року працівники Укртрансбезпеки у співпраці з Нацполіцією перевірили понад 665 тисяч вантажівок, що майже в 1,6 раза більше у порівнянні з аналогічним періодом минулого року. Всього було складено понад 13 тисяч актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано майже 127 млн грн плати за проїзд», - зазначив Міністр.

Лише у листопаді працівники Укртрансбезпеки перевірили понад 75 тисяч транспортних засобів, що майже у 3,6 раза більше у порівнянні з результатами листопада минулого року. Також протягом останнього місяця було складено 1358 актів порушень габаритно-вагових параметрів і нараховано близько 12,5 млн грн за перевантаження.

«Для захисту наших доріг від руйнування вантажівками ми не лише збільшуємо кількість перевірок, а й активно працюємо над реформуванням всієї галузі, цифровізацією та автоматизацією процесів. Завершується впровадження єдиної системи контролю зважування Weigh Control System. По всій країні триває влаштування сучасних комплексів WiM «Зважування у русі». Всього до кінця року їх з’явиться близько 50-ти, а в наступному році плануємо встановити ще 100 WiM», - поділився планами Владислав Криклій.

Очільник Міністерства також наголосив на важливості прийняття у другому читанні законопроекту № 3743 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо окремих питань здійснення габаритно-вагового контролю», який посилює відповідальність учасників перевезень та вводить нові штрафи за порушення габаритно-вагових параметрів, а саме:

1. Штраф для вантажовідправників за порушення при внесенні відомостей у товарно-транспортні накладні або інші документи на вантаж у розмірі 34 тис. грн.

2. Штраф для користувачів (власників) транспортних засобів за перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм в залежності від % перевантаження:

- до 2 % включно у розмірі 1700 грн;

- від 2% до 5% у розмірі 5100 грн;

- від 5% до 10% у розмірі 8500 грн; (залишені без змін)

- від 10% до 20% у розмірі 17 тис. грн; (залишені без змін)

- від 20% до 30% у розмірі 34 тис. грн;

- понад 30% у розмірі 51 тис. грн.

3. Штраф за відмову від проходження ГВК у розмірі 51 тис. грн.

4. Штраф для посадових осіб суб’єктів господарювання, громадян-суб’єктів підприємницької діяльності та/або водіїв за невиконання законних вимог працівників Укртрансбезпеки щодо перевірки дотримання вимог законодавства про автомобільний транспорт, усунення порушень законодавства з безпеки на автомобільному транспорті або створення перешкод для виконання покладених на них обов’язків, завдань у розмірі 51 тис. грн.

Крім цього, законопроект передбачає збільшення штрафних санкцій для водіїв за невиконання ними вимог про зупинку з 3400 грн до 51 тис. грн та запроваджує адміністративну відповідальність за порушення, зафіксовані в автоматичному режимі. «Працюємо спільно з депутатським корпусом, щоб цей важливий закон був схвалений якомога скоріше», - підсумував Владислав Криклій.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 11:43
У Запоріжжі рятувальники ліквідували наслідки обстрілів
Сьогодні 11:39
Наповнення бюджету у розрізі галузей економіки підприєм ...
Сьогодні 11:35
На Буковині впродовж січня – лютого 2024 року за резуль ...
Сьогодні 11:32
На Дніпропетровщині внаслідок російських обстрілів одна ...
Сьогодні 11:28
Власники автівок сплатили до місцевих скарбниць майже 9 ...
Сьогодні 11:42
У Запорізькій обласній клінічній лікарні функціонує нов ...
Сьогодні 11:40
Двоє поранених внаслідок ворожої атаки м. Нікополь – ро ...
Сьогодні 11:38
На території Чорнобильського заповідника злочинці орган ...
Сьогодні 11:36
Здійснював розвідувальну діяльність за завданнями фсб р ...
Сьогодні 11:34
Мальовничі стежки в заповідниках більше не будуть більш ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Вчора 10:47
Ранкова стрілянина у Житомирі: Поруч з багатоповерхівко ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення