Незаконний тютюновий кругообіг в міжнародних відправленнях: до України – тютюн для кальянів, за кордон – цигарки

10.12 17:44    
За два дні Київською митницею Держмитслужби виявлено одразу вісім фактів незаконного переміщення тютюнових виробів у міжнародних поштових та експресвідправленнях: 20 кг тютюну для кальянів та майже 500 пачок цигарок та стіків до iqos.

І якщо зазвичай за кордон пересилають у посилках цигарки, винахідливо приховуючи їх у побутовій техніці, іграшках або продуктах харчування, то до України з-за кордону часто прямує тютюн для кальянів.

З-за кордону. У двох посилках, що прямували з США на адресу українських отримувачів, як було зазначено в деклараціях, знаходився тютюн, а в третій з Великобританії – косметичні засоби.
Зважаючи на заборону пересилання в міжнародних поштових та експресвідправленнях товарів, що підпадають під визначення 1–24 груп Українського класифікатора товарів зовнішньоекономічної діяльності, до яких належить і тютюн, митники мали достатньо підстав зупинити дані відправлення на шляху до отримувачів. Третю посилку зупинили через недекларування.
Відтак київськими митниками було вилучено загалом 20 кг тютюну для кальяну американських брендів «Fumari», розфасованого у фабричні пакетики по 100 г кожен, та «Tangiers» - у пакетиках по 250 г.
Складено протоколи про порушення митних правил за ст. 473 (заборонено до переміщення) та 472 Митного кодексу України (недекларування). Тютюн вилучено.
До слова: за даними спеціалізованих інтернет-магазинів, одна 100-грамова упаковка тютюну для кальяну американського бренду з двадцятирічною історією «Fumari» коштує біля 300 грн. А от вартість однієї 250-грамової упаковки тютюну для кальяну «Tangiers» коливається в районі 850 грн.

За кордон. В п’яти міжнародних посилках з України до Ізраїлю, Великобританії та США мали прямувати, згідно з деклараціями, одяг, взуття, солодощі та дитячі іграшки.
Насправді ж, в кожному відправленні митники виявили схованки з тютюновими виробами. Загалом 473 пачки цигарок та стіків до iqos. Вони приховувалися серед агітаційних листівок одного з українських політиків, в упаковках з-під українського десерту «Bonjour» та настільної гри, серед кондитерської соломки та дитячих іграшок.
Вирішується питання щодо складання протоколів про порушення митних правил за ст. 483 Митного кодексу України (приховування від митного контролю).

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення