Денис Шмигаль: Просування економічних інтересів України у світі має стати щоденним напрямком роботи послів

20.12 20:38    
Захист прав та інтересів українського бізнесу за кордоном має стати щоденним напрямком роботи дипломатичних установ. Про це зазначив Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час свого виступу на Конференції керівників закордонних дипломатичних установ України.

Прем’єр-міністр наголосив, що роль кожного українського дипломата у просуванні економічних інтересів України у світі — надважлива. Нині в умовах пандемії будь-який бізнес потребує підтримки та допомоги. Це також стосується українського бізнесу, який веде свою діяльність в інших державах.

«Український бізнес, який виборов місце на ринках держав світу, також потребує підтримки. Це має стати щоденним напрямком роботи дипломатичних служб. Закликаю вас бути активними й наполегливими у захисті нашого бізнесу», — зазначив Денис Шмигаль.

Як підкреслив Глава Уряду, не менш важливим напрямом роботи дипломатичних служб є залучення прямих іноземних інвестицій в економіку України. За його словами, Уряд затвердив пріоритетні інвестиційні проекти у низці галузей, таких як енергетика, транспорт, переробна промисловість тощо.

«Такі проекти можуть бути реалізовані із залученням інвесторів, зокрема на умовах державно-приватного партнерства, міжнародної технічної допомоги або за рахунок кредитних коштів та бюджету. Для інвесторів потрібно створити сприятливі умови, щоб вони впевнено йшли в Україну. І перший крок вони роблять саме через дипломатичні служби», — підкреслив Прем’єр-міністр.

Денис Шмигаль також нагадав, що напередодні за ініціативою Президента Володимира Зеленського був ухвалений так званий закон про «інвестиційних нянь». За його словами, цей крок додатково збільшує інвестиційну привабливість України.

«Ми також активно працюємо з Держпродспоживслужбою та Мінекономіки. Повністю оновили й перезавантажили роботу державної агенції UkraineInvest», — зазначив Глава Уряду.

Прем’єр-міністр відзначив, що ведеться робота над «Національною економічною стратегією 2030», яка містить вектори розвитку України, серед яких також IT та R&D.

«Сфера розробок, інновацій та технологій в Україні має значний потенціал. У нас є достатньо молодих вчених, яким необхідно надати достойні проекти й виклики. Вчені повинні мати можливості для реалізації свого потенціалу. Ми, як держава, готові підставити плече й надати такі можливості. Але також потрібен партнерський досвід і сприяння дипломатів за кордоном», — сказав Денис Шмигаль.

Як наголосив Прем’єр-міністр, важливо координувати зусилля для сприяння українським виробникам та експортерам у виході на зовнішні ринки, просування українських товарів з доданою вартістю та залучення до приватизації економічних об’єктів в Україні.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення