У Регіональному управлінні, загонах та Навчальному центрі Морської охорони ДПСУ підбили підсумки 2020 року

09.01 16:20    
Минулий рік – період випробувань, змін. Він був непростим і насиченим й для морських прикордонників. Незважаючи ні на що, Морська охорона не знизила присутність у морі. Понад 40 одиниць корабельно-катерного складу здійснили півтори тисячі виходів в море на службу. Пройшовши майже 70 тис. морських миль, проконтролювали порядок плавання та перебування в територіальному морі, внутрішніх водах, в прилеглій зоні та у В(м)ЕЗ України понад 12 тис. суден закордонного й прибережного плавання, провели понад 1000 оглядів.

У 2020 році вдалося налагодити й активізувати дієву взаємодію з прикордонною авіацією: забезпечено близько 170 польотів, що в 3 рази більше за статистику 2019-го.

Для реалізації оперативної інформації, забезпечення силової підтримки корабельно-катерного складу в морі, значно підвищено щільність застосування відділів спеціальних дій в охороні кордону.

Як результат, не допущено порушень режиму держаного кордону в зоні відповідальності Морської охорони. Забезпечено встановлений прикордонний режим у територіальному морі та внутрішніх водах річки Дунай.

Підрозділи Морської охорони, що включені до складу Об’єднаних сил, гідно протидіяють зухвалим провокаціям корабельно-катерного складу Берегової охорони і ЧФ РФ в Азовському морі, надійно захищаючи кордон від російської агресії. Морська охорона від Дунаю до Азова на постійній основі виконує завдання з протидії нелегальній міграції, незаконному переміщенню підакцизних товарів, контрабанді зброї, засобів терору та наркотичних речовин.

Спільно з представниками рибоохоронних патрулів, екологічної інспекції морські прикордонники запобігають порушенням правил використання об’єктів тваринного світу та природоохоронного законодавства. Забезпечують контроль за дотриманням законодавства про охорону підводної культурної спадщини.

У минулому році, внаслідок виявлених порушень, заборонено вихід в море (на річку) 12 плавзасобам, притягнуто до відповідальності більше 150 порушників прикордонного та природоохоронного законодавства, не допущено економічних збитків на загальну суму в 4 млн грн.

Морська охорона стрімко розвивається за рахунок власного потенціалу і за підтримки міжнародних партнерів. У 2020 році розгорнуто Ізмаїльський загін Морської охорони та Бердянський дивізіон катерів, розпочато формування ще одного дивізіону – Скадовського. Завдяки підтримці партнерів стартувало облаштування пунктів базування в Бердянську, Маріуполі, попереду реалізація масштабного проєкту щодо реконструкції пункту постійного базування корабельно-катерного складу в Одесі. Триває масштабна й всебічна підготовка до прийняття перших кораблів, вироблених в рамках українсько-французького проєкту.

Все – від поточної документації до підготовки персоналу, від місць базування до способів планування служби й використання сил та засобів Морської охорони – ретельно аналізується і реформується у відповідності до кращих стандартів ЄС та NATO. Навчальний центр Морської охорони, де готується основний кадровий потенціал молодших спеціалістів, минулого року підготував близько 450 фахівців, оновлено матеріально-навчальну базу, програма навчання динамічно осучаснюється, викладацький склад швидко і змістовно насичує матеріали занять новими знаннями і технологіями.

«Участь в міжнародних програмах та навчаннях, активна робота із профорієнтацією та стажуванням курсантів Інституту ВМС, розбудова нових підрозділів – основні етапи нашої спільної методичної роботи на шляху до головної мети, до створення Морської охорони нового формату за кращими світовими стандартами», - підсумував та змотивував морських прикордонників начальник Регіонального управління контр-адмірал Олег Костур.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Сьогодні 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Сьогодні 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Сьогодні 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Сьогодні 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
Вчора 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
Вчора 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення