Бліц-огляд неординарних схованок 2020 до Міжнародного дня митника від Київської митниці

26.01 16:14    
До Міжнародного дня митника Київська митниця Держмитслужби згадує неординарні схованки, де протягом минулого року митниками були виявлені предмети порушень митних правил.
Порушниками в цих випадках були як наші співвітчизники, так і іноземці, що й свідчить про те, що митникам усього світу роботи найближчим часом не бракуватиме.
Побутова, кухонна, комп’ютерна та DVD – техніка, газові балони, каталоги та книги, дитячі іграшки, упаковки з-під солодощів та навіть з-під собачого корму перетворювалися в руках винахідливих умільців на схованки.
Найбільше відзначились цигаркові порушники.
При відправці міжнародних поштових та експресвідправлень вони примудрялись заховати сигарети у бойлері, кухонних витяжках, серед продуктів харчування, одягу, взуття, іграшок. Найчастіше відправники намагались незаконно надіслати тютюнові вироби до Іспанії, США, Канади, Німеччини, Великобританії, Австралії, Польщі та Ізраїлю. Хто б міг подумати, але лідером «цигаркових схованок» минулого року стали кухонні витяжки.
А от в категорії «найдорожча схованка» для сигарет став вантажний тягач DAF вартістю 23 тисячі $, в якому житомирянин намагався нелегально ввезти в Україну 40 блоків сигарет «DENIM». До порушення митних правил чоловік готувався ретельно, влаштувавши схованки в тягачі, для пошуку яких митникам знадобилась ще й яка кмітливість. Сигарети та вантажний тягач митниками вилучено у відповідності до митного законодавства.
Де ховають валюту?
Тайником для $25000 стала акустична колонка. Міжнародне експресвідправлення йшло з України до Африки. Саме в конструктивній порожнині комп’ютерної акустичної колонки інспектори Київської митниці виявили 250 банкнот в купюрах по 100 доларів.
€5000 – сума ніби й не така велика, але ж «ховалися» вони у товстому рекламному каталозі, який прямував до України у міжнародному відправленні з Німеччини.
А відправник з Ізраїлю завбачливо загорнув іноземну валюту - $7020 та €2620 - у фольгу та приховав між упаковками шоколадних виробів.
Найкурйозніше. Діаманти у спідньому. Двоє пасажирів авіарейсу зі Стамбулу намагались незаконно ввезти через аеропорт «Бориспіль» 39,2 грами діамантів, заховавши їх на собі у спідній білизні. Лише після особистого огляду авіапасажири добровільно пред’явили інспекторам митниці шість пакетиків з коштовним камінням.
Торговельні ваги з «сюрпризом». Нестандартною схованкою для зброї стали звичайні торгові механічні ваги радянського зразка. Одесит винахідливо приховав у них частини спускового механізму та ствола до зброї та намагався відправити авіапоштою до Ізраїлю.
Цукерки з «кайфом». Партію екстазі (15 яскравих сердечок) пассажирка авіарейсу з Нідерландів приховала серед різнокольорових солодких драже. Цікаво, що упаковку солодощів жінка власноруч надала до митної перевірки. Схоже, керувалась принципом «хочеш заховати – поклади на видне місце». З митниками цей принцип не спрацював.
Замість корму для домашніх улюбленців - тютюн та стероїди. Саме такі начинки в упаковках з-під корму для собак виявили інспектори Київської митниці під час перевірки двох міжнародних поштових відправлень на сканері. В одній посилці знаходились пресовані тютюнові брикети вагою 8 кг, які прямували до Ізраїлю. В іншій, з Ізраїлю - понад півкіла анаболічних стероїдів «метандієнон, замість задекларованих «снеків».
Шанувальники контрабанди культурних цінностей теж не дрімають.
Звичайний радянський механічний годинник «Янтарь», який сумчанин відправляв до Китаю, приховував у собі два ордени «Червоної зірки», ордени Вітчизняної війни ІІ ступеня та «Трудової слави» І ступеня, військову кокарду СРСР.
Винахідливі відправники з Дніпра не знайшли нічого кращого, як заховати сім радянських орденів «Отечественная война» всередині подвійного склодомкрату, який і задекларували та планували надіслати до Чорногорії.
А у книзі Дейла Карнегі потягом таємно подорожували старожитності XVIIІ-XIX ст. Однак подорож обірвалась на залізничній станції «Овруч», де інспектори Київської митниці і виявили порушника митних правил. Книга зі сховком знаходилася в дорожній сумці 35-річного пассажира потягу сполученням «Кишинів-Санкт-Петербург».
У комп’ютерній та DVD-техніці ділки з Харкова намагались відправити старовинні ікони до США та Швейцарії. До справи підходили продумано. Ікону із зображенням святого Андрія Первозванного заховали в моніторі від комп’ютера, всередині DVD–плеєра – унікальну ікону «Свята Новозавітна Трійця», а скріплені між собою клавіатура від комп’ютера та ноутбук стали тайником для багатокомпозиційної ікони.
Кожне порушення митних правил завершується складанням протоколу, а їх у 2020 році митницею складено1989. Тож Київська митниця радить не порушувати митне законодавство.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Вчора 23:04
Відбулося засідання Наглядової ради Центру гуманітарног ...
Вчора 23:02
36 млрд грн банківських кредитів отримали аграрії на ро ...
Вчора 21:00
СБУ затримала помічника Шуфрича, який фінансував росгва ...
Вчора 19:08
Викритий на обмані чоловік намагався відкупитись на кор ...
Вчора 16:07
В Запоріжжі рятувальники ліквідували пожежу на територі ...
17 квітня 15:50
Жіночий рюкзак та кросівки: які вибрати для абсолютної ...
17 квітня 10:14
Для чого потрібна індивідуальна упаковка?
16 квітня 23:46
Курорты в Болгарии: От полноценного отдыха – до позитив ...
15 квітня 23:13
Онлайн-оценка золотых монет: как не ошибиться с выбором ...
15 квітня 17:50
Особливості запальничок та розпалювачів для гриля
16 квітня 15:58
Трагедія у Житомирі: Під час вивантаження відходів у ку ...
15 квітня 17:28
Прокуратура Житомирщини: арештований товар на майже 800 ...
15 квітня 14:32
ДБР затримало керівника заповідника з Житомирщини
15 квітня 13:32
«Відзначив» свій 17-й день народження жорстоким вбивств ...
15 квітня 10:03
У Житомирі працівниця ліцею привласнила техніки на майж ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення