Дніпровська клінічна лікарня на залізничному транспорті готова прийняти 110 хворих на коронавірус, - Владислав Криклій

19.04 23:01    
За підтримки Міністерства інфраструктури та Дніпропетровської ОДА Укрзалізниця відкриває нову реанімацію й осучаснені відділення для прийому хворих на COVID-19 у Дніпровській клінічній лікарні на залізничному транспорті. У 4-х відділеннях вже завершені ремонтні роботи та підготовлена нова реанімація для хворих на COVID. Всього оновлений заклад готовий прийняти 110 хворих на коронавірус одночасно.

«Незважаючи на пандемію та кризу, Укрзалізниця не лише продовжує працювати у зовсім нових для себе умовах, а й розширює потужності своїх відомчих лікарень, щоб забезпечити такі необхідні наразі ліжкомісця для хворих на COVID-19 і рятувати людські життя. Після ремонту оновлена Дніпровська клінічна лікарня на залізничному транспорті готова приймати одночасно 110 хворих на COVID-19. Для цього вже завершено ремонтні роботи у 4-х відділеннях і підготовлена окрема нова реанімація», - наголосив Міністр інфраструктури Владислав Криклій.

«Ми продовжуємо реалізовувати термінові заходи, заплановані в рамках боротьби з COVID-19, зокрема розширюємо потужності наших лікарень. Так, після ремонту Дніпровська клінічна лікарня на залізничному транспорті може прийняти одночасно 110 хворих на коронавірусну інфекцію. Загалом наші 8 відомчих лікарень зараз лікують понад 530 таких пацієнтів», — прокоментував в.о. голови правління АТ «Укрзалізниця» Іван Юрик.

За його словами, Укрзалізниця максимально залучила спеціалістів своїх структурних підрозділів, зокрема філії «Центр будівельно-монтажних робіт та експлуатації будівель і споруд», для проведення реконструкції електромереж у залізничних лікарнях. «На сьогодні ми отримали вже близько 60 млн грн державних коштів на лікування хворих на COVID-19. Близько половини цих коштів вже витрачено на медикаменти та на доплати медичним бригадам. У межах 1-2 місяців повністю використаємо залишок коштів. Окрім цих державних коштів, Укрзалізниця виділила 170 млн власних коштів, щоб на цей рік повністю забезпечити виконання програми лікування хворих на COVID-19», — констатував Іван Юрик.

Разом з першим заступником Міністра інфраструктури Дмитром Абрамовичем та першим заступником голови Дніпропетровської ОДА Володимиром Орловим очільник УЗ оглянув оновлені відділення лікарні та приміщення реанімації, у якій облаштовано 10 функціональних ліжок із моніторами цілодобового спостереження за станом здоров’я хворих.

За словами Дмитра Абрамовича, робота всіх лікарень Укрзалізниці знаходиться на постійному контролі Міністерства. «У нас є позитивні зрушення в наших лікарнях Укрзалізниці: нове відділення, додаткові ліжкомісця для хворих на COVID-19, — і це позитивно позначається на стані хворих громадян. За останні лише 4 тижні ми зробили суттєвий ривок у налагодженні процесу лікування хворих, і на сьогодні всі лікарні Укрзалізниці приймають хворих на коронавірус», — сказав Дмитро Абрамович. За його словами, всі вжиті заходи дозволять пройти з меншими втратами складний період пандемії.

«Нову реанімацію лікарні для залізничників оснастили багатофункціональними ліжками. Кожне — з монітором пацієнта. Загалом для цієї госпітальної бази придбали 55 кисневих концентраторів, 2,4 тис. біозахисних костюмів, майже 40 тис. засобів індивідуального захисту. Все — державним та обласним коштом», — повідомив у свою чергу Володимир Орлов.

За словами генерального директора Дніпровської клінічної лікарні на залізничному транспорті Олега Постолова, сьогодні працівники лікарні відчувають увагу та підтримку Укрзалізниці в налагодженні ефективної роботи в надскладних умовах пандемії та надання якісної медичної допомоги громадянам. «Завдяки керівництву Укрзалізниці та Дніпропетровської ОДА ми завершили ремонт нового реанімаційного відділення та провели ремонтно-будівельні роботи для прийому хворих на COVID-19 ще в 4-х відділеннях», — зазначив Олег Постолов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у рамках виконання зобов’язань із забезпечення заходів, необхідних для боротьби з пандемією COVID-19, Укрзалізниця вже забезпечила понад 800 ліжок у відомчих залізничних лікарнях для лікування хворих на коронавірус. Завдяки цьому у лікарнях УЗ вже пролікувалися та продовжують лікуватися близько 1 тис. хворих на коронавірусну інфекцію.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 14:41
За матеріалами СБУ 15 років тюрми отримали бойовики, як ...
Сьогодні 14:40
У «Порубному» виявили громадянку, яка обладнала сховок ...
Сьогодні 13:43
На Одещині прикордонники затримали переправника, який п ...
Сьогодні 12:47
Депутат міськради з Чернігівщини постане перед судом за ...
Сьогодні 10:45
На Львівщині прикордонники поділились своїм досвідом зі ...
Вчора 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Вчора 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Вчора 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Вчора 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Вчора 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 14:39
Синтезував амфетамін у підвалі багатоповерхівки, а в ди ...
Сьогодні 12:05
СБУ затримала на Житомирщині ділків, які постачали до р ...
Вчора 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Вчора 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
27 березня 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення