У рамках ГУАМ створять Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій

20.04 23:24    
Найближчим часом буде створений Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій ГУАМ, що стане складником майбутньої Міжнародної корпорації інноваційного розвитку «ГУАМ і Партнери».

Про це 20 квітня під час четвертого засідання Робочої підгрупи з питань науки та інновацій Організації за демократію та економічний розвиток Грузії, України, Азербайджану та Молдови (ГУАМ) заявив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський, який узяв участь у заході в режимі відеоконференції.
Одним із питань, які було обговорено на засіданні підгрупи, стала співпраця країн-членів ГУАМ у сфері космічних технологій.

Олег Уруський поінформував учасників заходу, що на початку цього року Уряд України прийняв Концепцію Космічної програми на 2021-2025 роки, а нині Мінстратегпром спільно з ДКАУ ведуть роботу з підготовки самої Космічної програми.

«Основними напрямами розвитку космічної галузі для України на наступні 5 років мають стати дистанційне зондування Землі, виробництво ракетно-космічної техніки та забезпечення незалежного доступу України в космос завдяки створенню власної ракети-носія та здійсненню її пуску, а також фундаментальні й прикладні космічні дослідження», – зазначив Олег Уруський.

Стосовно діяльності Робочої підгрупи з питань науки та інновацій ГУАМ Віце-прем’єр-міністр України наголосив, що рішення про доцільність її постійного складу було прийнято ще кілька років тому. Водночас Олег Уруський висловив сподівання, що організаційний процес не закінчиться формуванням робочих груп, а зрештою увінчається створенням Міжнародної корпорації інноваційного розвитку «ГУАМ і Партнери».

«Перший камінь у фундамент цієї корпорації закладемо вже найближчим часом, створивши Міжнародний центр інновацій та трансферу технологій ГУАМ. При цьому долучимо до процесу і нових партнерів. Як відомо, ізраїльський уряд висловив бажання стати партнером ГУАМ, передовсім для співпраці у сфері науки та інновацій», – сказав глава Мінстратегпрому.

За словами Олега Уруського, задля ефективного використання наукового потенціалу, розвитку і поглиблення співпраці у науковій та інноваційній сферах державам-членам ГУАМ необхідно створити нормативно-правову й інформаційну базу спільної наукової та інноваційної діяльності, а починати слід з узгодження переліку перспективних науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт, у межах яких сформувати реєстр наукових досліджень, що плануються до проведення в державах-членах ГУАМ.

Віце-прем’єр-міністр України наголосив на важливості космічної галузі у сфері національних економік сучасних країн та неабиякій ролі в довгостроковому економічному розвитку держав.

RuporZT


Коментарів: 0 Додати коментар Роздрукувати
Україна Цікавинка Скандали
Сьогодні 21:13
Вдарила батька сокирою по голові: на Могилів-Подільщині ...
Сьогодні 21:12
Вінницькі поліцейські встановлюють обставини автопригод ...
Сьогодні 21:09
На Полтавщині поліція встановлює обставини пожежі, внас ...
Сьогодні 21:08
На Полтавщині поліція вилучила понад 400 метрів браконь ...
Сьогодні 21:07
В Луцке поздравляли театралов
Сьогодні 20:56
У Колодяжному провели просвітницький захід в рамках Все ...
Сьогодні 20:48
У Польщі тривають переговори між аграрними відомствами ...
Сьогодні 20:46
Україна і Польща домовилися спільно шукати українські р ...
Сьогодні 20:44
Генпрокурор обговорив з Послом Канади поглиблення співп ...
Сьогодні 20:42
Свириденко: 1 млрд грн передбачено на підтримку розвитк ...
Сьогодні 19:26
Поліція затримала підозрюваного у вбивстві чоловіка у Ж ...
Сьогодні 00:35
Молодики з Київщини та Житомирщини на замовлення спалюв ...
Вчора 16:52
На Житомирщині подружжя вбило знайомого
Вчора 12:03
У Житомирі наркодилери влаштували міні-лабораторію у су ...
Вчора 10:51
Злочинне угруповання, яке «варило» синтетичні наркотики ...
Опитування
Чи задоволені Ви центральним опаленням у квартирі?
Так, повністю
Так, але хотілось би і краще
Ні
В мене інший вид опалення